Aftonbladet
Dagens namn: Amanda, Rasmus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Kampsport / MMA

Sänkte storstjärnan: ”Jag är nya kungen”

Det tog Nate Diaz mindre än två ronder att besegra storstjärnan Conor McGregor och ta sitt livs största seger i welterviktsmötet i UFC 196.

– Jag är den nya kungen, sa Diaz i Viaplay efter segern.

Conor McGregor, 27 kallad den hetaste fightern i UFC knockade Jose Aldo på bara 13 sekunder i december i fjol och övertog då fjäderviktsbältet.

Irländaren som krossat allt motstånd i UFC skulle ha gått en match mot Rafael dos Anjos för att försöka ta titeln också i lättvikt. Men dos Anjos skadade foten och mötet fick läggas på is. Istället offentliggjorde UFC att publikfavoriten McGregor skulle gå en match i weltervikt mot amerikanen Nate Diaz på galan i MGM Grand Garden Arena i Las Vegas.

”Inte förvånad”

Diaz som fick veta att mötet skulle bli av endast 11 dagar innan gick in och gjorde sitt livs match och chockade favorittippade McGregor.

I slutet av den andra ronden fick den 30 årige amerikanen in flera klockrena träffar och McGregor hamnade i obalans. Bara sekunder senare fick en attackerande Diaz ner irländaren på marken och kunde avslutade fighten och vinna via submission.

– Jag är inte förvånad. Jag är den nya kungen, sa Diaz i Viaplays sändning efter sin seger.

– Jag tog chansen att gå upp i viktklass men det funkade inte. Jag tar den här matchen som en man och kommer tillbaka starkare, sa Conor McGregor.

Det var skrällarnas kväll i Las Vegas. På damsidan blev Holly Holm av med sitt bälte när Miesha Tate  efter flera ronder av underläge fick ner mästaren på marken och avslutade fighten i femte och sista ronden.

– Jag hade en grym matchplan. Jag visste att jag behövde vara tålmodig och hitta det perfekta tillfället, sa den nya mästaren Tate efter sin seger. LÄS OCKSÅ Nya succén för svensken i UFC

Conor McGregor UFC
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet