Räikkönen blir av med GP-segern?

Internationella bilsportförbundet kan ha räknat fel

SPORTBLADET

Finländaren Kimi Räikkönen kan bli fråntagen sin seger i söndagens Formel 1-Grand Prix i Brasilien.

Det kaotiska loppet flaggades av efter att Fernando Alonso kraschat och spridit bildelar runt banan. Just då var italienaren Giancarlo Fisichella i ledning men regelverket säger att segrare blir den som ledde loppet två varv innan det avbröts.

Det internationella bilsportförbundet (Fia) erkänner nu att de kan komma att ändra slutresultatet.

– Fia har fått in information om att, till motsats från de uppgifter vi fick från tidtagarna i Brasilien, att bil nummer 11 (Fisichella) hann inleda sitt 56:e varv innan loppet stoppades. Om det stämmer, så ska raceresultaten räknas vid 54 körda varv och inte i slutet på det 53:e som vi gjort nu.

Det skulle innebära att Jordan-föraren Fisichella därmed vinner sitt första GP.

Ärendet avgörs på fredag.

TT-Sportbladet