Massa vann igen

Vann det turkiska loppet för tredje året i rad

SPORTBLADET

Felipe Massa är svårstoppad på formel 1-banan utanför Istanbul.

Den brasilianske Ferrariföraren vann på söndagen det turkiska loppet för tredje året i rad.

Massa startade i pole position och vann till slut med knappt fyra sekunder före britten Lewis Hamilton, McLaren Mercedes.

”Fantastiskt”

Massas stallkamrat i Ferrari, finländaren Kimi Räikkönen, blev trea och behåller därmed ledningen i VM-tabellen.

– Att vinna här för tredje gången är fantastiskt för mig. Nu tror jag att jag kan få turkiskt pass, skämtade en överlycklig Felipe Massa efteråt.

Loppet inleddes med en praktfull krasch i starten. Force India-stallets italienske veteran Giancarlo Fisichella felbedömde situationen helt och körde mer eller mindre över Kazuki Nakajimas Williams-bil. Fisichellas lufttur slutade i gruset bakom den första kurvan och även Nakajima tvingades bryta.

”Svårt lopp”

Resten av loppet blev förhållandevis odramatiskt. Massa tappade en kort period sin ledning till Lewis Hamilton, som dock hade bestämt sig för en trestoppsstrategi. Britten kom efter sitt sista depåstopp ut precis före Räikkönen, men mot Felipe Massa fanns inget att göra.

– Men det var faktiskt ett svårt lopp, säger Massa.

– Lewis pressade mig hårt och ett tag var jag orolig, för jag visste att hans bil var lättare än min. Men när jag hörde att han satsade på tre stopp visste jag att jag hade chansen.