Aftonbladet
Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Ökenräven: Det var riktigt bra nyheter

Foto: TT

Ökenräven jagar sin tolfte totalseger.

På vägen blev det ännu en etappvinst.

– Detta var riktigt bra nyheter, säger Stephane Peterhansel.

När den första delen av Dakarrallyts första maratonetapp avgjordes var Stephane Peterhansel snabbast av bilförarna. Fransmannen som vunnit Dakarrallyt elva gånger bemästrade bergsvägarna över de 429 km perfekt och han hade inte heller några problem med höjden (4000 m över havet). Teamkompisarna hos Peugeot, Carlos Sainz och Sebastien Loeb, slutade tvåa och trea på etappen. Titelförsvararen Nasser Al Attiyah ( MINI) var fyra.

– Vi har jobbat hårt hela året, men vi har inte varit helt nöjda eftersom vi inte har kunnat genomföra alla testerna. Trots det blev det en seger redan på den tredje dagen, säger Peterhansel som vunnit totalt 33 etappsegrar i rallyt.

– Det var en bra sträcka i dag inga missar i navigeringen och vi hade bra fart redan från början. Vårt hårda artbete betalar sig.

1,49 minuter före Hondakollega

I sammandraget är det fortfarande Sebastien Loeb som har ledningen. För Annie Seel var det en tung etapp. Hon var 97:a i mål och tappade till plats 81 i sammandraget.

I mc-klassen tog Joan Barreda Bort över ledningen på den andra kontrollpunkten och kontrollerade etappen in i mål, han var 1,49 minuter före sin Hondakollega Paulo Goncalves och han leder också tävlingen totalt efter fyra av tretton etapper.

Under natten får nu enbart de tävlande arbeta på sina fordon, inga mekaniker är tillåtna att arbeta på bilar eller motorcyklar under natten.

Motorsport
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet