F1-förare aktuell för DTM

Christijan Albers på väg tillbaka till den tyska serien

Christijan Albers, här i F1 2007, är aktuell för DTM-serien där han också har tävlat tidigare.
Foto: AP, Spyker
Christijan Albers, här i F1 2007, är aktuell för DTM-serien där han också har tävlat tidigare.
SPORTBLADET

David Coulthard satsar på 2011.

Och kan få sällskap av näste F1-förare - Christijan Albers.

Den förre McLaren- och Red Bullföraren David Coulthard kör DTM för Mercedes i år och han satsar vidare på 2011, men då kan han få sällskap av ytterligare en före detta F1-förare. Christijan Albers är aktuell för serien - om det kommer ytterligare en tillverkare. Det har pratats om att både BMW och Opel har intresse av DTM-serien.

Albers har kört DTM förr

Enligt Motorsporttotal handlar det om att Albers ska testa i år och sedan köra i serien nästa år. Den 31-årige holländaren har kört DTM för både Mercedes och Audi och har således en massa erfarenhet att dela med sig av till en ny tillverkare. Dessutom har han även kört F1 för Minardi och Midland/Spyker.

David Coulthard har inte skrivit på något nytt kontrakt med Mercedes, men kommer inom kort att diskutera sin framtid med Mercedes motorsportchef Norbert Haug:

– Det vore synd att lära sig allt en säsong och sedan inte ens försöka att göra det bättre nästa år och om jag inte är tillräckligt bra då så lämnar jag platsen till någon annan, säger skotten till Motorsporttotal.

– Jag har haft en bra karriär och vill också att DTM ska bli ett bra kapitel, säger Coulthard.