”Går inte att räkna ut Michael Schumacher”

Damon Hill försvarar
sin forne rival

Michael Schumacher får oväntat stöd från Damon Hill.
Foto: AP
Michael Schumacher får oväntat stöd från Damon Hill.
SPORTBLADET

Michael Schumacher ligger nia i VM, men hans prestationer i de senaste loppen har inte rosat marknaden och 41-åringen har fått en hel del kritik.

Nu kommer forne rivalen Damon Hill till Schumachers försvar.

– Räkna aldrig ut honom. Det misstaget gjorde jag, säger Hill enligt totalf1.com.

Kritiska röster har sagt att Schumacher har tappat gnistan och att han släppt sin förmåga att kontrollera varje liten detalj och att han nu bara tävlar för nöjes skull.

Schumacher aldrig uträknad

Damon Hill försvarar nu sin forne rival.

– Han älskar att köra, var annars kan han få samma kick? Det handlar inte om pengar. Han är perfektionist och mycket beslutsam att uppnå saker. Han vill visa att det fortfarande är möjligt att vinna vid 41-års ålder.

Men hittills har tecknen på att Schumacher kan bärga en vinst åt Mercedesteamet varit få. Teamet har inte riktigt fått bilen att fungera och i de senaste loppen har både Schumacher och Nico Rosberg haft det tungt under både kval och race. De två senaste loppen har Schumacher blivit utan poäng, men Hill menar ändå att det inte går att döma ut den sjufaldige världsmästaren.

– Räkna aldrig ut honom. Det misstaget gjorde jag. Han är aldrig ute, han har alltid lyckats plocka fram något ess ur rockärmen, säger Damon Hill.