Aftonbladet
Dagens namn: Simon, Simone
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Vettel snabbast i USA

Den dubble mästaren dominerade under fredagen och kan ta sin tredje VM-titel på söndag

VM-ledaren Sebastian Vettel har tio poäng ner till fernando Alonso när två lopp återstår   VM-ledaren Sebastian Vettel har tio poäng ner till fernando Alonso när två lopp återstår

Sebastian Vettel inledde karriären i USA.

Nu är han tillbaka.

För att ta sin tredje VM-titel.

– Vi kan vara riktigt nöjda med inledningen, säger tysken.

Han inledde med att vara nästan en och en halv sekundsnabbare än sina konkurrenter under det första träningspasset inför helgens F1-lopp i Austin, USA. På det andra passet var han också snabbast.

Detta trots att han hade problem och fick stå vid sidan under närmare 40 minuter av passet.

Tysken tvingades återvända till garaget efter bara sex varv sedan man upptäckt en vattenläcka i hans bil, men när han var tillbaka på banan körde han på dagens snabbaste tid, 1.37,718.

– Det var inte så illa. säger Sebastian Vettel till motorsportmagazin.

– Den första kvarten går ändå mest åt till att hitta rytmen, sedan kunde vi fortsätta på det arbetet och köra ett kvalvarv på mediumdäcken och sedan köra ett par varv med full tank.

Han hann med 17 varv under eftermiddagen, klart färre än sin teamkollega Mark Webber (36 varv) som var näst snabbast under passet och som hade den bästa tiden när Vettel stod parkerad i garaget (+0,757).

F1 gör USA-comeback

Helgens tävling avgörs i Texas, USA och på den nya banan Circuit of Americas. Eftersom morgonens pass var det första på banan var det mycket damm och många förare som snurrade av, men fästet blev bättre under dagen och förarna räknar med att det blir bättre under helgen.

– I dag var det viktigaste egentligen att lära känna banan. Det var väldigt halt eftersom det var så mycket damm på banan under inledningen av dagen, men det är helt normalt. Jag tycker att vi ska vara riktigt nöjda, säger Vettel.

Även McLaren på pekade att det var riktigt dåligt fäste på banan under fredagen:

– När vi väl kom ut vart vi chockade över vilket uselt fäste det var. Nu får vi avvakta och se om det beror på att banan är smutsig eller om det handlar om asfalten. Självklart blev det bättre under passet, men det var tillfällen då jag verkligen ifrågasatte om vi verkligen kunde köra, säger McLarens teknikdirektör Paddy Lowe.

Under lördagen tränar F1-förarna igen kl 16.00. Kvalet avgörs kl 19.00

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet