Ericsson floppade i Abu Dhabi

”Det är enormt tungt”

Ericsson floppade.
Foto: Marcus Ericsson Racing
Ericsson floppade.
SPORTBLADET

Marcus Ericsson hade hoppats på en topp i sista kvalet.

Det blev en flopp.

– Det är skittrist och enormt tungt, säger svensken.

Marcus Ericsson har haft en tung säsong i GP2, även om han har vunnit ett race. Det har inte gått så bra som han och folket runt omkring honom hoppats på, men nu hade han stora förhoppningar inför finalracet i Abu Dhabi.

Men precis som tidigare så gick det inte alls under kvalet.

Hade dålig dag

– Jag hade en dålig dag, eller dålig dag... Precis som under hela säsongen så har det inte fungerat under kvalet, det är inte så mycket mer att säga, säger han till Sportbladet efter 20:e platsen i kvalet.

– Det är jäkligt tungt, och jag är väldigt besviken. Jag har legat kring plats 15 i kvalet tidigare, men nu är det längre bak och det är naturligtvis svårkört.

Hur tänker du nu inför morgondagens race?

– Jag vet att jag kan köra om många även om jag startar långt bak. Jag kan köra aggressivt och jag har gjort det tidigare. Så det vore grymt med en placering bland de åtta främsta, men det blir fruktansvärt svårt. Det är ett enormt tufft utgångsläge.

Turvey i pole

Kvalet var rätt rörigt och sex förare straffades med att flyttas tillbaka i startuppställningen för att de missade ett rött ljus i utfarten av depån. Samtliga sex förare flyttas tillbaka tio platser i starten, det gäller bland annat mästerskapsvinnaren Pastor Maldonado som nu startar först som 25:e man. Det gör att Marcus Ericsson flyttas fram till plats 17.

– Det är i alla fall tre platser, nu får jag ta tag i resten under racet, säger han.

F1-teamet McLarens junior Oliver Turvey som kör for iSport har pole, före Sergio Perez.