Aftonbladet
Dagens namn: Simon, Simone
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Motor / GP2

Racingtalang med i topp

Malja femma i regnet - Eriksson kör för framtiden

Gustav Malja är med i toppen.   Gustav Malja är med i toppen.

GP2-säsongen är igång.

Med tester i ösregn.

– Då var det väldigt halt, säger Gustav Malja.

Jimmy Eriksson.   Jimmy Eriksson.

Malja och Jimmy Eriksson finns båda med under testerna i Barcelona. Malja har redan ett kontrakt för hela säsongen medan Eriksson kör för att få en styrning.

– Riktigt skönt att få komma igång igen, säger Eriksson.

Det var väldigt växlande förhållanden på Circuit de Catalunya, under förmiddagen var det uppehåll medan under eftermiddagen så var det ihållande regn. Därför är det ingen idé att lägga någon större vikt vid tiderna.

– En bra dag, tycker jag, säger Gustav Malja som var femma i regnet under eftermiddagen och slog sin teamkollega.

– Det är alltid roligt att vara med en bit upp i resultatlistan, men det har varit väldigt speciella förhållanden idag och det är verkligen inget jag lägger någon vikt vid. Det mest positiva har varit känslan både i bilen och i arbetet med teamet. Det har känts bra varenda gång jag varit ute på banan, och jag tycker att vi har använt den här dagen på bästa sätt. Jag fick några torrvarv på slicks i förmiddags, jag har kört regndäck i regn under eftermiddagen, och vi fick till och med in ett pass på slicks på en upptorkande bana – och då var det väldigt halt! Jag har helt enkelt provat lite av varje och det har varit väldigt lärorikt. Jag ser fram emot morgondagen.

Problem för Eriksson

Även Jimmy Eriksson gjorde en godkänd insats i regnet. Han var före sin stallkamrat både under förmiddagen och under eftermiddagen.

– Det har varit en lite speciell dag på grund av vädret, och vi har inte riktigt fått så mycket gjort som vi hade hoppats på, säger Eriksson.

– Vi hade en del problem i förmiddags - både tekniskt och med ett par rödflaggssituationer - så jag fick bara ett enda, ganska dåligt push-varv på slicks. I regnet under eftermiddagen kändes det helt okej, men det är svårt att dra några slutsatser. Vi valde att gå ut när det var ganska blött, och man kan konstatera att Pirelli-däcken även i regn har ett väldigt snävt fönster. Man har ett eller max två varv på sig, och sedan tappar de väldigt mycket grepp. Det här var första gången jag körde en GP2-bil i den här typen av förhållanden, och det var en bra erfarenhet. I morgon hoppas jag dock att det blir torrt så att vi kan få lite mer riktig körning i ryggen.

GP2 är serien under F1 och den har lotsat förare som Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Romain Grosjean, Nico Hülkenberg och Marcus Ericsson till F1. Malja blir den andra svensken i historien att köra i serien och Eriksson hoppas att han kan köra till sig ett kontrakt under veckans tester.

Testet pågår fram till och med fredag

Jimmy Eriksson Gustav Malja GP2
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet