Aftonbladet
Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Motor / GP2

”Allt har gått enligt planen”

Eriksson och Malja bland de tio snabbaste

Jimmy Eriksson och Gustav Malja.   Jimmy Eriksson och Gustav Malja.

Svenskarna fortsätter att leverera.

Både Malja och Ericsson finns med högt upp.

– Allt har gått enligt planen, säger Gustav Malja.

GP2, serien under F1, testar i Barcelona. Med finns Gustav Malja, som har en styrning under säsongen, och Jimmy Eriksson som kämpar för att få till ett kontrakt.

Under den andra dagen följdes svenskarna åt. Under förmiddagen var Malja 14:e man och Eriksson 15. Under eftermiddagen var Eriksson åtta och Malja nia.

– Jag fick inte så mycket körning på torrt igår, så det var skönt att det blev desto mer idag. Bilen kändes inte så bra i morse – den var väldigt understyrd – men tiden blev ändå hyfsad, säger Eriksson som var snabbare än sin teamkollega under både för och eftermiddagen.

– Under lunchuppehållet ändrade vi en del saker i vår set-up, men jag tror att vi gick lite för långt. Vi får nog gå tillbaka en del på vissa områden i morgon. Det svåraste i GP2 är att få däcken att fungera över ett helt varv, och att lära sig hur man ska värma upp dem på rätt sätt. Det behöver jag jobba en hel del på, och det är där man ser vilka som är rutinerade i det här mästerskapet. Annars känns det bra, vi arbetar systematiskt, och jag ser fram emot den sista dagen i morgon.

Ska slipas

De flesta förarna satte sina snabba tider under förmiddagen. Så även svenskarna.

– Idag har vi fått väldigt mycket gjort. Jag har kört nästan 70 varv totalt, och vi genomförde bland annat en racesimulering på primes (hårda däck) nu under eftermiddagen. Allt har gått enligt planen, förutom kanske precis på slutet när jag gick ut på options (mjuka däck), säger Malja.

–  Jag hade förbättrat mig genom de första två sektorerna men fick trafik i sektor tre och tvingades avbryta, så min bästa tid idag var på hårda däck. Vi har experimenterat med inställningarna på bilen och ska analysera resultaten nu ikväll, men det känns som att vi hittat en del intressanta saker. Jag gjorde också några provstarter som var skapliga, men ska fortsätta slipa mer på det i morgon.

Testet i Barcelona avslutas under fredagn.

Jimmy Eriksson Gustav Malja GP2
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet