Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Motor / MC

Favoriter i toppen

Guldaspiranterna Aubert, Cervantes och Knight vann

Ivan Cervantes är en av Jaokim Ljunggrens svåraste motståndare i E2-klassen. Ivan Cervantes är en av Jaokim Ljunggrens svåraste motståndare i E2-klassen. Foto: KTM Images

Den andra tävlingsdagen blev det favoriternas dag i alla tre klasserna. Johnny Aubert tog revansch för lördagens felkörning, Ivan Cervantes bet i från sig och David Knight visade att han inte viker ner sig i första taget.

Efter den snöpliga missen på lödragen då Johnny Aubert körde fel och drog på sig tidsprick och tappade segern, så var det helt annan körning från fransmannes sida på söndagen. Som sämst var Aubert fyra på ett av proven, på sex av de femton proven var han snabbast. Därmed vann han naturligtvis E1-klassen på söndagen och slog värste rivalen Antoine Meo med 23 sekunder.

Täta dueller i E2

I E2-klassen där Joakim Ljunggren körde in som sjua stod tätkampen mellan Ivan Cervantes och Mika Ahola. Denna dag drog spanjoren Cervantes det längsta strået, han slog Ahola med 11 sekunder. Trea var något överraskande TM-föraren Rodrig Thain.

Mest överlägsen var britten David Knight i E3-klassen. Han kunde vinna med en dryg minut till godo på Christophe Nambotin.

I juniorklassen segrade Lorenzo Santolino före Victor Guerrero coh trea var Jérémy Joly.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

Om Aftonbladet