Aftonbladet
Dagens namn: Marika, Marita
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Motor / MC

Pedrosa vann i regnet - Lorenzo kraschade

Casey Stoner avslutar karriären som VM-trea

Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

MotoGP Valencias GP

Se sammandraget

Dani Pedrosa startade från depån.

Och avslutade säsongen som en segrare.

– Detta var en riktigt bra säsong, säger spanjoren.

Dani Pedrosa avslutade som segrare.   Dani Pedrosa avslutade som segrare. Foto: Getty Images

Det regnade under motoGp:s säsongsavslutning i Valencia och förhållandena var riktigt tuffa. Dani Pedrosa, som startade från depån med sin Honda hade tänkt att inleda med regndäck för att sedan byta till slicks.

Så blev det inte. Han gjorde bytet innan start.

– Under uppvärmningsvarvet funderade jag över om jag skulle stanna och byta däck eller inte. Jag har aldrig tidigare startat från depån och jag var inte helt säkert på om jag skulle ha tid att byta cykel eller inte. Till slut bestämde jag mig för att stanna, men då var det så mycket folk och så många cyklar där att jag hade svårt att hitta min cykel, säger Pedrosa på presskonferensen.

Rätt val

Men han gjorde rätt val, för även om det var tufft att köra i väg från depån så  var slicks det rätta alternativet i ett längre perspektiv.

– Jag ville bara göra ett bra lopp, jag körde fort och körde om folk och kom allt närmare Jorge, säger Hondaföraren Pedrosa.

Världsmästaren Jorge Lorenzo hade ledningen på sin Yamaha, men kraschade när han var på väg att köra om James Ellison (ART), dock klarade han sig utan skador.  Pedrosa tog över ledningen och behöll den in i mål. Årets VM-tvåa tog därmed sin sjunde seger för säsongen.

– Sedan var det ett långt lopp. Det ar svårt att hålla tempot och koncentrationen, men jag lyckades och jag är glad både för min skull och för teamet. Detta var en bra säsong.

Stoner lägger av

Överraskningen Katsuyuki Nakasuga (Yamaha) var tvåa och Casey  Stoner, Honda, var trea i sitt sista lopp. Han vann på Philips Island och hade hoppats på en seger även i säsongsfinalen, men regnet gjorde att han inte ville riskera att krascha och förvärra sin fotskada. Därför valde han också att inleda loppet med regndäck.

– Det var helt klart fel val, det var ett långt race och när jag äntligen fick på slicksen så sänkte jag huvudet och körde verkligen. Då kunde jag hålla tiderna rätt enkelt, säger han.

– Normalt sett så pressar jag och känner mig trygg i det, men jag ville inte förvärra mina skador. Jag var nervös och spänd och hade hela tiden koll på var det var torrt. Det var ett par förare som kraschade och jag körde bara om när det var nödvändigt. Det var ett tufft lopp, men det gick bra.

Casey Stoner, som vann sin andra VM-titel förra året, avslutade sin motoGP-karriär som VM-trea.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet