Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Motor / MC

Mästaren satsar mot den tionde titeln

”Detta är den bästa motorcykeln för mig”

Valentino Rossi.   Valentino Rossi. Foto: AFP

Valentino Rossi är tillbaka.

Där han hör hemma.

– Detta är den bästa motorcykeln för mig, säger han.

Efter en tung tid hos Ducati är nu den niofaldige världsmästaren tillbaka hos Yamaha och under testerna i Sepang visade han att han är att räkna med.

Visserligen var det Hondas Dani Pedrosa som imponerade och var snabbast under alla tre dagarna, men Rossi var inte långt efter.

I dag, den sista testdagen, var Jorge Lorenzo, Yamaha tvåa (+0,329) och Rossi trea bara 0,113 efter sin teamkollega. Fyra var rookien Marc Marquez, Honda, som kraschade efter den sista kurvan redan under förmiddagen, men som kunde komma tillbaka och köra i på en bra tid.

Rossi nöjd

Valentino Rossi var nöjd med cykeln redan efter den första dagen:

– Efter två tuffa år var det många frågetecken inför testerna, men jag var ganska snabb direkt och kunde förbättra mig för varje stint jag körde. Känslan för M1 är så så jag trodde att den skulle vara, jag är enormt glad och njuter av att köra den, säger han till motogp.com

– Detta är min mc. Det är en mc för min körstil och jag hade en bra känsla redan på det första varvet. Det är riktigt bra, självklart är det en mycket hög nivå på förarna, Pedrosa och Lorenzo är enormt snabba, även Marquez är helt otrolig. Men de är inte så långt bort.

Säsongen startar i Qatar den 8 april, sedan förra året har den tidigare mästaren Casey Stoner lagt av och Honda ersätter honom med nykomlingen Marc Marquez som vunnit två VM-titlar i 125 cc och moto2.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

Om Aftonbladet