Victor Henriksson är helgens blågula hopp

Svensken kör Fiesta Sport Trophy i Turkiet

SPORTBLADET

I det turkiska VM-rallyt är det en ny svensk som ska försvara den blågula äran. Victor Henriksson är ensam svensk på de turkiska grusvägarna.

Victor Henriksson, här under Svenska rallyt, är enda blågula hoppet i Turkiet eftersom varken SWRC eller PWRC-klassen tävlar där.
Foto: Backmans foto
Victor Henriksson, här under Svenska rallyt, är enda blågula hoppet i Turkiet eftersom varken SWRC eller PWRC-klassen tävlar där.

Varken SWRC-klassen där P-G Andersson och Patrik Sandell tävlar, eller PWRC där Patrik Flodin kör, har Turkiet på sin tävlingskalender. Men visst finns det en blågul förare att följa under VM-deltävlingen i Turkiet.

Henrikssons största satsning

Victor Henriksson är laddad för sin hittills största rallysatsning, Henriksson ska köra Fiesta Sport Trophy och den första deltävlingen i cupen körs i Turkiet i samband med VM-rallyt.

– Vi har tagit beslut att köra de första tre tävlingarna och därefter tar vi ställning till eventuell fortsättning, förklarar Henriksson i ett pressmeddelande.

Fiesta Sport Trophy består av sju deltävlingar och flera av dem ingår i junior-VM.

– Vi känner oss väl förberedda för att tävla om segern. Håkan och jag vet att vi kan åka fort och nya R2-bilen fungerar bra så vi är hoppfulla, säger Victor Henriksson.

FAKTA

Så körs Fiesta Sport Trophy

17-18 april: Rally Turkiet, grus.*

27-30 maj: Rally Portugal, grus.*

29-31 juli: Rally Finland, grus.

19-22 augusti: ADAC rally Tyskland, asfalt. *

30 september-3 oktober: Rally Frankrike, asfalt. *

21-24 oktober: Rally Spanien, asfalt. *

11-14 november: Rally England, grus.

* Ingår i junior-VM