Mardrömsbeskedet: Kim Jansson förlamad

”Han tvingas till ett liv i rullstol”

SPORTBLADET

Kim Jansson, 26, kraschade våldsamt i en speedway-match i lördags.

På måndagen kom mardrömsbeskedet.

Jansson är förlamad från bröstkorgen.

Det var i en division ett-match med Team Bikab i lördags som Kim Jonsson kraschade våldsamt.

I det 12:e heatet bytte en förare spår, en annan ramlade och Kim Jonsson kom bakifrån och körde på cykeln.

Tvingas til liv i rullstol

På måndagen bekräftades de första rapporterna efter ytterligare en undersökning nere i Göteborg.

– Det gick lika illa för honom som för Robin Johansson i fjol. Kim tvingas till ett liv i rullstol, säger Göran Karlsson, ordförande i klubben, till Eskilstuna Kuriren.

FAKTA

Allvarliga speedwayolyckor

2008: Kim Jansson kraschade i en division 1-match med Smedernas farmarlag i lördags. Jansson blev påkörd och slungades upp i luften. Han riskerar nu permanent förlamning från bröstkorgen och nedåt.

2007: Vargarnas Kenny Olsson kraschade våldsamt i en match i allsvenskan. Olsson slog i huvudet i sargen flera gånger och avled dagen efter på sjukhus.

2007: Robin Johansson kraschade våldsamt i en div 2-match, fördes till sjukhus där man konstaterade att 17-åringen blivit förlamad från bröstkorgen och neråt.

2006: Tjecken Ales Dryml vurpade och blev påkörd bakifrån, fick en fotpinne i huvudet och slogs medvetslös, med allvarliga skallskador. Har återhämtat sig.

2006: David Ruud skadades allvarligt vid en tävling i Polen i slutet av juli. Han fick svåra bäckenskador och var borta från tävling i närmare ett år.

2005: Luxo Stars Mikael Max körde ihop med Masarnas Antonio Lindbäck. Max flög över staketet och blev liggande orörlig i närmare 40 minuter. Lårbensbrott konstaterades.

2003: Krzysztof Cegielski, en av Polens största stjärnor, skadades svårt i en krasch med Vetlanda. Han är i dag rullstolsburen. (TT)