Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Vi tackar Gud”

Förra året skrev mamman oroligt brev – nu kraschade sonen på speedwaybanan

SKADADE RYGGKOTORNA  Uppvisningsloppet fick ett olyckligt slut när Ted Hagansbo kraschade rakt in i räcket runt banan.   SKADADE RYGGKOTORNA  Uppvisningsloppet fick ett olyckligt slut när Ted Hagansbo kraschade rakt in i räcket runt banan. Foto: SCANPIX

Förra sommaren skrev Phetra Hagansbo, 40, till Sportbladet om sin oro över speedwayförarnas säkerhet.

I går kraschade hennes son Ted, 18, rakt in i ett räcke av metall och betong.

Han vårdas nu på akuten med tre klämda ryggkotor.

Det skulle bara bli ett trivsamt familjenöje.

På Rommes travbana vid Borlänge hade 3 000 personer, mest barnfamiljer, samlats för att se Masarna köra uppvisningsspeedway.

Men runt halv fyra gick allt snett.

Unge Ted Hagansbo satsade hårt i en kurva, men på ett underlag gjort för hästar tappade cykeln fäste och drog kraftfullt in i ett räcke.

Fem veckor att läka

Turligt nog stod en ambulans intill banan för att visa upp prylarna för besökarna. Nu blev det i stället skarpt läge och de fick skjutsa den skadade föraren till akuten.

– Han är nerdrogad, men vi såg på en röntgenplåt att han har fått en rejäl smäll på kotorna i nedre ländryggen som i första hand tar minst fem veckor att läka, säger mamman Phetra.

”Är en fajter”

I fjol skedde flera allvarliga speedwayolyckor, värst av alla var Kenny Olssons tragiska dödsfall. Händelserna fick Phetra att mejla Sportbladets Lasse Anrell för att berätta om sin oro över den speedwayåkande sonen, som just tagit steget från 80 till 500 cc.

Efter avåkningen är hon naturligtvis orolig för Teds hälsa, men hon tror inte att han kommer sluta köra nu och avstå från riskerna.

– Vi tackar Gud att Ted har klarat sig med mindre skador och inte blivit invalid. Men han är en liten fajter som säkert kommer tillbaka om han inte tappar lusten nu, säger hon.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

Om Aftonbladet