Alcazar spelar på pokergalan

Men Tess kastar korten

Alcazar Lina Hedlund, Andreas Lundstedt, Tess Merkel.
Alcazar Lina Hedlund, Andreas Lundstedt, Tess Merkel.Foto: PETER VAN DEN BERG
SPORTBLADET

KÖPENHAMN. Hon älskar både artistlivet och att spela poker. Men det ena sätter stopp för det andra.
Nu har Alcazar-stjärnan Tess Merkel, helt oväntat, hoppat av EPT i Köpenhamn.

Foto: KARIN TÖRNBLOM

Tess Merkel, sångerska i bandet i Alcazar, satsade hårt på poker. Men artistkarriären tog allt mer tid.

– Jag har varit med i en EPT-turnering (European Poker Tour) förut, det var i Barcelona. Men nu har jag inte spelat alls på mer än ett halvår och är sjukt ringrostig, säger hon till Aftonbladet.

Trots ringrostigheten tackade hon ja till att spela EPT-turneringen Scandinavian Open i Köpenhamn när arrangören PokerStars erbjöd henne en friplats i turneringen.

– Det är enormt pirrigt att spela mot sådana som är så bra. Men jag har ju spelat en del förut och är inte fisken vid bordet.*

Hon flög ner till Köpenhamn söndag för att på måndagen – dagen innan turneringen – ge en spelning med kollegerna i Alcazar. Bandets spelning är i samband med att Skandinaviens bästa pokerspelare i olika kategorier utnämns i Scandinavian poker awards.

Fullt schema ställer till det

Men på söndagen kom det överraskande beskedet.

Lagom till turneringens start, tisdag, är Tess Merkel i Sverige igen.

Orsak: ett späckat schema.

Hon ägnade mycket tid förra veckan åt att hjälpa Ola Svensson, mer känd som Idol-Ola, med koreografin till hans nummer i Melodifestivalens deltävling i Västerås den gångna helgen.

Ola gjorde bra ifrån sig och gick till andra chansen i Kiruna. Artisterna som får uppträda där tävlar om de sista platserna i finalen i Globen.

Jobbar med Melodifestivalen

För Tess Merkel väntar också fortsatt uppdrag i Sverige.

– Vi fick veta av Tess att hon tyvärr inte kan ställa upp för att hon måste jobba vidare med Melodifestivalen, säger Johan Bondesson på PokerStars.

* ”Fisken vid bordet” brukar man kalla den spelare som snart identifieras som den minst kunnige i poker – och den man enklast spelar bort pengarna / markerna av.

FAKTA

European Poker Tour

Den totala prispotten i Köpenhamns EPT-turnering – Scandinavian open – är nära tre miljoner euro. Kursen ligger runt 9,30 vilket betyder att det handlar om mer än 27 miljoner kronor. Vinnaren får cirka 10 miljoner kronor.

460 spelare ställer upp i turneringen, vilket är maxtaket. En del har kvalificerat sig via mindre turneringar, andra har betalat de 50 000 danska kronor det kostar att köpa in sig.