Aftonbladet
Dagens namn: Amanda, Rasmus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Poker

Alcazar spelar på pokergalan

Men Tess kastar korten

Alcazar Lina Hedlund, Andreas Lundstedt, Tess Merkel. Alcazar Lina Hedlund, Andreas Lundstedt, Tess Merkel. Foto: PETER VAN DEN BERG

KÖPENHAMN. Hon älskar både artistlivet och att spela poker. Men det ena sätter stopp för det andra.
Nu har Alcazar-stjärnan Tess Merkel, helt oväntat, hoppat av EPT i Köpenhamn.

Foto: KARIN TÖRNBLOM

Tess Merkel, sångerska i bandet i Alcazar, satsade hårt på poker. Men artistkarriären tog allt mer tid.

– Jag har varit med i en EPT-turnering (European Poker Tour) förut, det var i Barcelona. Men nu har jag inte spelat alls på mer än ett halvår och är sjukt ringrostig, säger hon till Aftonbladet.

Trots ringrostigheten tackade hon ja till att spela EPT-turneringen Scandinavian Open i Köpenhamn när arrangören PokerStars erbjöd henne en friplats i turneringen.

– Det är enormt pirrigt att spela mot sådana som är så bra. Men jag har ju spelat en del förut och är inte fisken vid bordet.*

Hon flög ner till Köpenhamn söndag för att på måndagen – dagen innan turneringen – ge en spelning med kollegerna i Alcazar. Bandets spelning är i samband med att Skandinaviens bästa pokerspelare i olika kategorier utnämns i Scandinavian poker awards.

Fullt schema ställer till det

Men på söndagen kom det överraskande beskedet.

Lagom till turneringens start, tisdag, är Tess Merkel i Sverige igen.

Orsak: ett späckat schema.

Hon ägnade mycket tid förra veckan åt att hjälpa Ola Svensson, mer känd som Idol-Ola, med koreografin till hans nummer i Melodifestivalens deltävling i Västerås den gångna helgen.

Ola gjorde bra ifrån sig och gick till andra chansen i Kiruna. Artisterna som får uppträda där tävlar om de sista platserna i finalen i Globen.

Jobbar med Melodifestivalen

För Tess Merkel väntar också fortsatt uppdrag i Sverige.

– Vi fick veta av Tess att hon tyvärr inte kan ställa upp för att hon måste jobba vidare med Melodifestivalen, säger Johan Bondesson på PokerStars.

* ”Fisken vid bordet” brukar man kalla den spelare som snart identifieras som den minst kunnige i poker – och den man enklast spelar bort pengarna / markerna av.

Senaste nytt
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet