”Fick inte spela poker för pappa”

Legendaren Chris Björin berättar

SPORTBLADET

Chris Björin är en levande legend i pokerkretsar och har spelat in närmare 35 miljoner i liveturneringar i karriären.

Nu berättar svensken att det var nära att pokerkarriären hade slutat innan den ens hade hunnit börja – på grund av motstånd från fadern.

– Jag spelade där min pappa inte var, säger han.

Foto: pokerstarsblog.com

Chris Björin lämnade Sverige för London för över fyra år sedan och är dessutom något medieskygg, men i dagarna publicerade sajten Card Player ett längre snack med den legendariske svensken.

Med sina 58 WSOP-cashar är han sjätte bäst genom alla tider och bästa av alla icke-amerikaner. Totalt har han spelat in strax under fem miljoner dollar, 35 miljoner kronor, i liveturneringar i sin långa karriär men det rör sig med alla sannolikhet om betydligt större summor om man räknar in cash-game spel på olika casinon, Björins huvudsysselsättning.

"Mer koncentrerad"

– Jag spelar helst mixed games och hellre cash än turneringar.

– Jag spelar faktiskt mycket bättre turneringspoker i dag än vad jag gjorde tidigare. Jag är mycket mer koncentrerad. Jag antar att det kommer med åldern och erfarenheten, säger han.

I intervjun berättar Chris Björin att han började spela poker som mycket ung, men att han sannerligen inte spelade hemma med familjen.

"NHL och golf"

– Jag var väldigt ung, men min pappa tillät mig inte att spela poker så jag spelade inte med familjen. Jag spelade alltid någon annanstans, där min pappa inte var, haha.

Chris Björin berättar också att pokern bara är en deltidssyssla. För legendaren är sportsbetting en minst lika viktig inkomstkälla som pokern.

– Sportsbettingen tar upp resten av min tid. Jag spelar 12 månader om året, men de två saker jag spelar allra mest på är NHL-hockey och golf, säger han.