Efter fylleskandalen – nu rasar bloggaren

Foto: Pokerstarsblog.nu
SPORTBLADET

Först blev han gripen av polis efter ett inbrott.

Nu, några månader senare, har pokerproffset Martin Finger skämt ut sig igen.

En pokerfest urartade på Bahamas – vilket slutade med att Finger slog en motståndare i ansiktet.

– Om man inte kan hantera alkohol bör man hålla sig ifrån den eller söka hjälp, rasar den svenske profilen Lina Olofsson i sin blogg.

Martin Finger är en av Europas mest kända pokerspelare då han vunnit miljoner men utanför pokerborden är den tyske spelaren inte speciellt populär. För några månader sedan skämde han ut sig rejält då han blev gripen av polis i England efter att ha gjort inbrott på en restaurang. Enligt rykten hade Finger druckit rejäla mängder med alkohol – och sedan brutit sig in på restaurangen för att hitta något att äta. Det hela slutade med att Finger blev gripen av polis och missade en stor miljonchans då han var mitt uppe i en pokerturnering.

Storbråk

Efter skandalen har Finger gjort succé vid pokerborden, bland annat vann han en EPT-turnering i Prag i december med 6,3 miljoner kronor i förstapris. Men det verkar inte som att Finger har lärt sig av sina misstag.

I förra veckan var Finger på Bahamas där storturneringen PokerStars Caribbean Adventure avgjordes. På spelarfesten drack Finger återigen mycket alkohol – vilket skapade problem. Enligt Finger ska pokerkollegan Jonathan Duhamel ha ”snackat skit” vilket irriterat Finger. Tysken blev utslängd från festen av vakter och väntade in Duhamel utanför. När sedan Duhamel kom ut från festen gick Finger till attack.

”Jag slog honom i ansiktet”, ska Finger ha skrivit i en chatt, enligt pokerlistings.se.

Vittne till händelsen var den unge miljonsvensken Viktor “Isildur1” Blom. Men han ska inte ha varit delaktig i bråket mellan de båda pokerspelarna.

”Söka hjälp”

Efter Fingers nya skandal är pokerbloggaren, Lina Olofsson, mycket kritisk mot spelaren.

– Om man inte kan hantera alkohol bör man hålla sig ifrån den eller söka hjälp. Synd att inte Finger förstått det för han verkar vara en supergullig kille när han är nykter det lilla jag erfarit.

 – Har man som pokerproffs ett ansvar liksom sportstjärnor och kändisar? Ja jag tycker det. Man kan festa för det tillhör spelet lite men att börja slåss och bete sig illa där går faktiskt gränsen, skriver Olofsson på sin blogg.

MiniMedia