Aftonbladet
Dagens namn: Torgny, Torkel
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Familjen Gates bakom Towells genombrott

Jack Towell: ”De har varit fantastiska med att hitta hästar åt mig”

Jack Towell (mitten) värmer upp hästen New York inför världscuphoppningarna som börjar imorgon.   Jack Towell (mitten) värmer upp hästen New York inför världscuphoppningarna som börjar imorgon. Foto: Elisabet Hoff

Han var förra årets sensation i amerikansk hoppsport.

Nu är Jack Towell, 28, i Göteborg och världscupfinal.

Tack vare Bill Gates och dottern Jennifer Gates.

Jack Towells tävlingshästar ägs 19-åriga Jennifer Gates, som tävlar själv och tränar för Towell. Det var också hon som föreslog att han skulle satsa på en elitkarriär och att hennes familj skulle stå för hästarna.

– Jag kommer ihåg det så väl. Vi satt vid ett picknickbord och Jen sa ”världscupfinalen är i Las Vegas 2015, du borde försöka ta dig dit”, har Towell berättat i en intervju för The Cronicle of the Horse.

Jack Towell tog sig till finalen i Las Vegas, men den mest rutinerade hästen var skadad och efter två omgångar var han ute ur leken. Han var då rankad 229 i världen. Nu är han nummer 50.

”Är smart och begåvad”

Towell har lärt känna familjen Gates genom sin far som har sålt flera hästar till Gates genom åren. 2013 började Jennifer Gates att träna för Jack Towell. Hans uppdrag var också att träna hennes hästar och tävla dem när hon inte hade tid för studierna.   

– Familjen Gates har varit fantastiska med att hitta hästar åt mig, har Towell sagt i The Cronicle.

Han beskriver hela familjen Gates som sociala, trevliga och lättsamma.

– Jag är bara en lantis från Carolina och ända känner jag mig helt avspänd med både Melinda och Bill. De är så omtänksamma och lätta att prata med, så vanliga, berättar Towell för PhelpsSports.com.  

Jennifer Gates, berättar Towell, är smart och begåvad och med fötterna på jorden. Hon har inga planer på att bli ryttare på heltid utan vill satsa på en annan karriär. Och på Jack Towells.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet