Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Nec Carmolo är vårt singelstreck

”Himmalaget” hade en tidig julafton förra veckan då de gjorde rent hus och vann alla tio loppen.

Det är naturligtvis ovanligt och speciellt på en storbana där det kommer många gäster.

Det kommer inte att hända i kväll igen men vi fortsätter att tro på framgångar för Jägersro-kusarna.

Kvällens bästa förslag till singelstreck tycker vi finns i lärlingsloppet (V5-2) där Tobias Eriksson kör Tommy Strandqvist-tränade Nec Carmolo. Per Nordström har vunnit tre av fyra lopp med honom.

– Han gjorde bort sig en gång men hade då bakspår och agerar klart hetsigare då, med framspår är han lugn och fin. Hästen är inget svårkörd och då jag senast hade runt en sekund kvar i linorna bör han ha en stor chans att leda loppet från start till mål, säger Per Nordström.

Half Moon i V5-5 då?

– Han är uppåt i form men står denna gång 20 meter sämre inne mot Herr Faust och jag kommer att chansa invändigt denna gång. Jag tror att vi får rikta in oss på att vara trea, fyra med honom, säger Per Nordström.

 

Starkare än någonsin

Staffan Nilsson har stallet i fin form och lär bli hårt betrodd med Stockholm Cam i V5-1.

– Han är starkare nu än någonsin och jag var mycket nöjd med honom senast och visst bör det vara en bra chans även denna gång. Jag kommer inte att ladda stenhårt med honom från start men han fungerar sämre när jag får sitta och dra i honom vilket gör att jag i ett tidigt skede kommer att söka mig framåt, säger Staffan Nilsson.

I lopp 1 har du 6 Kaiser Minamoto.

– Han gjorde det bra i provlopp för drygt två månader sedan men var sedan sjuk och är inte vässad inför sin debut. Han är inte speciellt storvuxen men har överraskat mig positivt och döljer det sig inte någon riktigt bra häst kan det gå vägen.

 

Laser Kim vinner snart

Laser Kim i V5-2 då, han har aldrig vunnit?

– En hel del tillfälligheter och jag tror att han kommer att vinna när som helst. Senast var han riktigt bra även om han bara blev fyra. Hästen är stor och det har tagit tid för honom att växa i den stora kroppen men nu är han klart på gång.

Hur är läget med stallets stjärna I’m a Photo?

– Han har inte varit helt kry i sin hals och därför stod vi över en tilltänkt start i Norge. Nu är det vintervila som gäller för hans del och full laddning inför femårssäsongen.

 

”Ludde” ersätter

Catchdrivern Stefan Söderkvist trillade av Royal Will vid lördagens V75 tävlingar på Solvalla och blir bort runt en månad.

I kväll skulle han kört åtta hästar.

Lutfi Kolgjini ersätter bakom 2 Affe Fager (lopp 3) och Per Nordström kör 8 Delilah Kemp (lopp 8).

Övriga sex hästar kör Per Lennartsson.

Daniel Larsson

V5-1

Rankning: 5-10-1-4-2-12-3-8-7-9-6-11.

Kommentar: Bra klass på loppet och mycket avgörs säkert i starten. Frågan är hur mycket det kommer att kosta Stockholm Cam att komma till ledningen, blir det inte alltför tufft blir han naturligtvis svårfångad. En som gärna ser att det blir tempo på loppet är Dancing Kronos för då stiger hans chanser rejält. Senast var han riktigt fin men då satt han också i spets, han kan naturligtvis vinna även härifrån. Lägesgynnad är dubble V75-vinnaren Harmonic Silvio som nu äntligen har fått ett fint utgångsläge. Han känns därför given vid en gardering, samma gäller för Affe Fager som på slutet har fått svåra lopp. Loppets skrällbud är Danica.

 

V5-2

Rankning: 2-8-4-7-3-9-5-1-12-6-10-11.

Kommentar: Nec Carmolo har gjort fyra starter i sin nya regi och tre av dem har slutat med seger. Fyraåringen har visat bra fartresurser och framför allt en ordentlig startsnabbhet. Senast vann han trots dödens och plockade då ned ledande Carmosine (7 7450 kr) utan större problem och vann med sparade krafter. Det ser ut som en toppchans och Tobias Eriksson missar säkert inte chansen att ta revansch för förra veckans favoritmiss med Information Center. Vid gardering är Peli Wareco aktuell men här krävs det lite flyt från ett svårt utgångsläge. B.W.T.Watchmego är grundkapabel men Peter Ingves räknar med att han behöver loppet.

 

V5-3

Rankning: 8-10-1-6-9-2-5-3-11-12-4.

Kommentar: Flowers Victory fick senast efter flera bra insatser en välförtjänt seger. Han vann då lätt och får utan tvekan förstarösten även här men utgångsläget gör att gardering behövs. Go Joe vann Tarkos Minne för tre starter sedan och höll då undan 40 meter för Paleman Hill (860 000 kr ). Risken finns att loppet blir överpaceat och då ökar sexåringens möjligheter. Heresia Fönix har tänt till i svensk regi men senast agerade hon stinglöst och var då utan chans mot Flowers Victory. Perfekt läge och rätt distans gör det dock svårt att gå förbi henne. Daimler är som alla tyska hästar mycket svåra att värdera men han bör nog inte nonchaleras.

 

V5-4

Rankning: 1-5-4-11-2-6-3-9-12-7-8.

Kommentar: Robinson Starlight har inte vunnit på ett tag men det har funnits anledningar till det. Här har han ett perfekt läge bakom bilen och skulle inte spetsstriden bli alltför utdragen kan det hålla hela vägen även om statistiken inte talar till hans fördel över kort distans (1 seger av 9). Dustin Diamant kom senast från sjätte ytter aldrig in i loppet men segern på Solvalla var imponerande och när nu läget är bättre är han ett tidigt streck. Little Ekå imponerde senast i ruskvädret när han desstutom satte till en 25-30 meter i starten, dock är läget inne bland hästar inte idealiskt för hans del. Paleman Hill är aktuell vid ett för högt tempo.

 

V5-5

Rankning: 4-5-14-6-10-7-12-15-1-8-9-13-2-11.

Kommentar: Herr Faust kommer att sitta i tidig spets och där får de andra svårt att plocka ned honom.

 

Singelstrecket

Nec Carmolo (V5-2) har gjort det mycket bra på slutet och vann senast med sparade krafter. Motståndet är inte värre denna gång och den startsnabbe fyraåringen bör ha en toppchans att leda loppet från start till mål. Hela vägen Tobias.

 

Veckans luring

Danica (V5-1) har en viss förmåga att hamna lite svårt på det i loppen och så kan det bli även denna gång men insatserna på slutet indikerar att nioåringen är i toppform. Senast vann Dancing Kronos och gången innan spurtade Danica mycket vasst från kön i ett lopp som Fräkke Frederik vann på 1.14,4.

 

Spetsstriden

V5-1: 5 Stockholm Cam provar att komma förbi

1 Harmonic Silvio.

V5-2: 2 Nec Carmolo är mycket kvick bakom bilen.

V5-3: Svårt att ta ledningen från 1 Heresia Fönix.

V5-4: 1 Robinson Starlight har tidigare öppnat

1.08,5 /500 meter och blir svårpasserad.

V5-5: 4 Herr Faust sitter säkert tidigt i spets.

 

V5-systemet

Avd 1: 1, 2, 4, 5, 10 (12–3)

Avd 2: 2 Nec Carmolo (8–4)

Avd 3: 1, 2, 6, 8, 9, 10 (5–3)

Avd 4: 1, 2, 4, 5, 11 (6–3)

Avd 5: 4, 5, 11 (6–10)

Systemet är på 450 rader. Kostnad: 450 kr.

Reserver inom parentes.

 

Övriga lopp

Lopp 1: 3 Victorious Ås – 10 Mingla – 2 Snuffe Pasqual outs: 4 Nybys Family Mate

Lopp 2: 4 Hjärter Dam – 6 Viktor Hönez – 7 Coopy Kax outs: 13 Viggo Eden

Lopp 8: 4 Rydens Cremona – 9 New Year Laday – 8 Delilah Kemp outs: 11 Fregancia Kloster

Lopp 9: 7 Now We Talking – 11 Orage de Ginai – 14 Velvet As outs: 9 Com Q.

Lopp 10: 5 Kongo Zet – 1 Indian Shadow outs: 4 Absolut Chili

 

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

Om Aftonbladet