Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Zetterberg favorit i slaget mot Crosby

Svenska Spel: Litet favoritskap för vår svenske stjärna

Henrik Zetterberg mot Sidney Crosby blir en match i matchen i Stanley Cup-finalen. Henrik Zetterberg mot Sidney Crosby blir en match i matchen i Stanley Cup-finalen. Foto: ap

Natten mot söndag svensk tid brakar det igång.

Final 1 i Stanley Cup mellan Detroit och Pittsburgh.

Och det lär bli en svensksuccé i första matchen och i hela finalserien enligt Svenska Spels odds.

Spelbolaget Svenska Spel tror på svensklaget Detroit.

I söndagens första finalmatch i Stanley Cup mot Pittsburgh är de favoriter i Joe Louis Arena – och även i hela finalserien.

”Något bättre”

– Vi värderar Detroit som det något bättre laget och man är därmed ganska klara favoriter på hemmais. Framförallt har man ett mer rutinerat lag än Penguins i de här sammanhangen, med bland annat Lidström, Osgood och Chelios i laget, säger Svenska Spels speladministratör Per Persson och fortsätter:

– Penguins defensiv inklusive unge målvakten Fleury har varit stabil så här långt i Stanley Cup och det ska bli intressant att se hur de klarar en av NHL:s frejdigaste offensiver.

Högt odds på 4–0

När spelbolaget har bedömt hur hela finalserien slutar så är det inte troligt att Detroit vinner med 4–0 i matcher. Det ger det högsta oddset: 12 gånger pengarna.

Det mest troliga scenariot är att det blir stentufft och 4–3 i matcher för Detroit.

– Av de sex senaste Stanley Cup-finalerna har fyra gått till sju matcher, och två till fem matcher. Precis som oddsen visar tror vi det mest sannolika är att Detroit vinner den här matchserien i sex eller sju matcher, säger Per Persson.

Vem vinner duellen?

En match i matchen under seriens gång är den mellan Detroits Henrik Zetterberg och Pittsburghs Sidney Crosby.

– ”Z” och ”Sid the Kid” har gjort 21 poäng vardera i slutspelet. I grundserien gjorde Zetterberg 91 mot Crosbys 72, dock på endast 53 matcher. I grunden är Crosby en något bättre poänggörare än Zetterberg, men här tror vi att Detroit defensiva linjer kommer ligga hårt på Crosby. Zetterberg har varit het och haft en bra formkurva hela slutspelet. Detta gör att denna duellen är väldigt tight, dock med ett litet favoritskap för vår svenske stjärna, avslutar Per Persson.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

Om Aftonbladet