”Modo skadedrabbat – förlorar mot Timrå”

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck ger dig dagens bästa spel

Foto: christian brun
SPEL

Dagens bästa spel 2 september.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Tommy Salos IK Oskarshamn är fortfarande obesegrat. Har mött bra lag och är inställningen bara någorlunda skärpt så ska ett ganska mediokert Kristianstads IK enkelt slås tillbaka i hemmahallen. Går att spela till 1,35. Fotbollsvinnare: Internacional (1,65) och Real Betis (1,50).

DAGENS DRAG

Landslagsveckor är inte ­roliga för oss lirare. Visst finns det många ­objekt i dag – men helt utan kvalitet. Dagens bästa spel är Timrå som tar emot ett skadedrabbat Modo på hemmais i SCA-cupen. Timrå spelas med liten peng till 2,20. Även hcp­spelet -1 mål spelas till 2,70.

DAGENS AVSLAG

Den danska handbollsligan har premiär i dag och Svenska Spel fyller ut listan med detta. Favoriterna trycks ned till mycket låga odds och jag spelar inte till dom skräpoddsen i en premiär. Vila plånboken i stället.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

7 Västerbo Paradise (V64-1) är en undantagshäst som får svårt att förlora. Han är inte spelbar som vinnare men funkar fint som spik. 12 Hobbe Skift (V64-4) tror jag på. Per Lennartssons hårding vann i okörd stil på V75 senast och trivs ypperligt på den långa distansen. Jag spikar.

DAGENS DRAG

7 Quattro L.G. (V64-2) var tapper i dödens senast och blir farlig med klaff. 1 Simb Ruby (V64-3) glänste så smått när hon speedade till seger senast. Bra chans igen. 1 Pronto Ribb (V64-5) kom bort helt senast men är kvick ut och kan leda runt om. 11 Youpie (V64-6) är draget i sista.

DAGENS AVSLAG

9 Raging Fool (V64-6) är favorit och i grunden är han bästa hästen. Men jag tycker inte att formen är så vass, senast såg han seg ut och gav sig den sista biten. Favorit i fara och given att gå emot.

PATRIK FERNLUND

DAGENS SÄKRA

Att ta en treåring från bakspår på Solvalla som dagens säkra kan vara vågat. Men 12 Zilan Boko (V64-3) har imponerat stort på mig vid samtliga starter och senast spurtade hon mycket vasst från köposition. Timo Nurmos håller henne högt och i kväll är det dags för karriärens andra seger.

DAGENS DRAG

9 Yogi Bear Boko (V64-2) är en snygging som har otroligt bra fartresurser. Senast travade han inte bra och kom aldrig in i loppet. Sköter han sig har han toppchans. 11 Youpie (V64-6) gjorde ett topplopp senast från utvändigt ledaren. Med tempo på loppet har han en tung spurt.

DAGENS AVSLAG

9 Raging Fool (V64-6) är en kanonhäst i grunden men det känns som att han springer på halvfart i loppen. Senast vek han ner sig från ledningen. Bakspår denna gång känns inte som något plus. En tveksam favorit.