Så slutar allsvenskan – enligt spelbolagen

”Vi håller AIK som guldfavorit”

Foto: andreas bardell, stefan jerrevång, bildbyrån
SPEL

Dramatik i både toppen och botten.

I helgen avgörs allsvenskan och frågan är vilket lag som vinner SM–guld och vilket lag som tar kvalplatsen.

Sportbladet Spel har tagit hjälp av spelbolagen för att få svar på frågorna.

Frågorna till spelbolagen:

1) Vilket lag vinner SM–guld?

2) Tippa resultat och målskyttar.

3) Vilket lag tar kvalplatsen?

FAKTA

bet365:

1) Vi håller AIK som guldfavorit då de inte behöver vinna matchen för att bli svenska mästare. Det är dock oerhört svårtippat och vi tror att tillfälligheter kommer att avgöra. Det är intressant att notera att AIK är favorit att vinna allsvenskan medan IFK Göteborg är favorit att vinna matchen efter 90 minuter, vilket leder till att de vinner allsvenskan. Vi tror på en riktig rysare.

2) Göteborg har ett fantastiskt hemmafacit och jag tror att det kommer fälla avgörandet. 2-0 till IFK efter mål av Hysén och Selakovic.

3) Djurgården är favorit på grund av sitt försprång. Vi tror dock att Örgryte besegrar Gefle på bortaplan och då måste Djurgården vinna mot Kalmar för att ta kvalplatsen. Det blir ingen lätt uppgift men vi tror att Djurgårdens motivation avgör till deras fördel.

Kommentarer: Jörgen Sparredal, marknadschef.

Unibet:

1) Det är fördel AIK som fortfarande ligger en poäng före i tabellen. Oavgjort på Gamla Ullevi räcker för guld. Men det kommer bli tufft. IFK är obesegrat på sin nya arena och AIK är seriens bästa bortalag. Det är upplagt för dramatik med andra ord.

2) 1–1. Flavio ger AIK ledningen i första halvlek och Alexandersson kvitterar i 88:e minuten.

3) Öis måste vinna samtidigt som Djurgården tappar poäng hemma mot Kalmar. Klar fördel Djurgården.

Kommentarer: Andreas Slätt, marknadschef.

Expekt:

1) Vi tror på AIK. Man har en klar fördel av att vinna guldet med ett oavgjort resultat. Står det exempelvis oavgjort en bit in matchen måste IFK Göteborg börja anfalla ganska vilt och det kommer att ge AIK öppningar.

2) Jag tror på 1-1 och ett jättedrama. IFK:s målskytt blir Tobias Hysén, AIK:s guldhjälte blir Nisse Johansson efter hörna.

3) Djurgården fixar nog detta nu. En enorm prestation i så fall med tanke på läget för två omgångar sedan. Kalmar besegras. ÖIS har slarvat bort sin chans. Sedan gäller det förstås att DIF-spelarna inte tror att detta är klart - det gäller att snabbt börja ladda för ett nervöst kval om inte säsongen ska sluta i moll ändå.

Kommentarer: Dan Vikman, informationsansvarig.

Nordicbet:

1) IFK Göteborg vinner SM-guld. AIK har haft ett otroligt flyt under säsongen men jag tror det vänder i sista matchen och det hjälper inte att tusentals supportrar åker ner för att stötta sitt lag. Snart skiner Poseidon...

2) IFK Göteborg vinner med 1-0. Tobias Hysén avgör i den 70:e minuten.

3) Djurgården tar kvalplatsen eftersom Örgryte misslyckas med att ta 3 poäng borta mot Gefle.

Kommentarer: Urban Aheinen, oddssättare.

Betfair:

1) Jag tror att IFK Göteborg star segrande när röken lagt sig på söndag. De två faktorerna som fäller avgörandet är hemmaplan samt en Tobias Hysén som går på vatten just nu. 11 segrar, 3 oavgjorda och 0 förluster hemma med en målskillnad på 38-9, det är siffror som talar sitt eget språk. Krydda det med en Hysén i sitt livsform. Hans första mål mot Halmstad senast var i högsta internationella klass och något som man inte ser varje dag i allsvenskan. Att du tunnlar din kille och kommer till skott kan hända, men kylan i avgörandet, där ligger hela skillnaden. Jag är mycket imponerande av lagmaskinen AIK den här säsongen och vad Stahre har åstadkommit, men tyvärr för deras del tror jag att det kommer att sluta med ett hedervärt silver.

2) 2–1 till Göteborg, Selakovic, Hysén, Mutumba

3) Jag tror att Djurgården fixar detta. Gefle kan vara allt mellan fågel och fisk, men jag tror inte att Örgryte får med sig mer än en poäng från Gefle då Gefle har visat gedigen form de senaste fem matcherna. Det hela hänger naturligtvis också på motivation, men jag tror att Gefle vill tacka sin publik med en sista hemmaseger för i år.

Kommentarer: Klas Winberg, Sverigechef.

Betsson:

1) Oddsen talar ju helt klart för AIK men man måste komma ihåg att IFK Göteborg varit otroligt starka på Gamla Ullevi och att man i den här matchen kommer att ha ett massivt publikstöd. Ett tänkbart scenario är att AIK, som ju är mästare vid oavgjort, backar hem i den andra halvleken och det kan straffa sig mot ett hemmalag som kommer att lyftas fram av hemmapubliken. Lägg till en glödhet Tobias Hysén och guldet hamnar med minsta möjliga marginal i Göteborg.

2) Det lär bli tätt, tufft och målsnålt inte minst med tanke på den tveksamma gräsmattan. 0-0 står sig länge men Tobias Hysén fullbordar en magnifik säsong med att sätta segermålet sent i den andra halvleken.

3) Djurgården har haft det tufft de senaste säsongerna mot Kalmar FF men mobiliseringen runt laget är nu total och Stadion kommer att koka och i slutändan bära fram laget till seger. Djurgården tar således kvalplatsen medan Örgryte som inte alls kan räkna med vinst mot ett hemmastarkt Gefle får sikta in sig på Superettan.

Kommentarer: Thomas Bertilsson, PR–ansvarig.

Paf:

1) Jag tror att AIK tar hem det här. De har i princip levererat bra prestationer i 29 omgångar, aldrig fallit ur ramen, och att ett oavgjort resultat räcker för dem tror jag fäller avgörandet. Blåvitt är skade- och avstängningsdrabbat, AIK har hela truppen till förfogande.

2) 1–1. Gnaget tar ledningen genom Jos Hooiveld, Tobbe Hysén kvitterar för Göteborg.

3) Oerhört svårtippat, men jag tror faktiskt att Örgryte kravlar sig över det där strecket på något mirakulöst vis. Det är inte Djurgårdens år i år och sådant brukar spela in i den här typen av lägen. Dessutom har DIF en klart mycket tuffare motståndare i Kalmar, jämfört med Gefle för Örgryte.

Kommentarer: Fredrik Essevad, informationsansvarig för odds.