Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Här finns snön i jul

Två veckor kvar till julafton och de dominerande frågorna är: Ska vi dela ut paketen innan eller efter Kalle Anka? Finns tomten? Får man ta en nubbe om man inte äter sill? Och – självklart – blir det snö på julafton?

Det sistnämnda kan du dessutom sätta en slant på.

Bor du i Malmö eller Göteborg så är det ingen större idé att hoppas på en vit jul. Bor du däremot i Stockholm så ökar chansen. Enligt oddsen alltså.

– Vi tror att det finns en ganska stor chans till att Stockholm får se snö på julafton. Oddset är 2.40 på att det snöar mot 1.50 på att det inte snöar. I procent innebär oddsen att chansen till snöfall är 38 procent i Stockholm den 24 december, säger Dan Vikman på Expekt.

Säkrast norröver

Spelbolaget Betsson är inte lika säkra på att snön kommer till Stockholm. Skulle det snöa i huvudstaden klockan 17 den 24 december betalar man 4.00 gånger insatsen.

– Genom historisk data kan vi göra en hyfsad uppskattning över sannolikheten för en vit jul på olika orter i Sverige. Dessa fakta säger oss att vi bör ge Falun och Östersund störst chans för snö på julafton medan vi ger Stockholm, Göteborg och Lund desto mindre chanser tyvärr, säger Thomas Bertilsson på Betsson.

Båda bolagen håller Östersund som en favorit, medan Expekt även pekar ut Haparanda som en riktig lågoddsare. 1.01 på att det blir en vit jul, mot 11.00 gånger pengarna om är det skulle visa sig bli barmark.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

Om Aftonbladet