”Saints vinner i kväll – men Colts blir mästare”

Dags för årets NFL-premiär

Peyton Manning och hans Indianapolis Colts blir NFL-mästare, tror Unibets expert Andreas Slätt.
Peyton Manning och hans Indianapolis Colts blir NFL-mästare, tror Unibets expert Andreas Slätt.Foto: ap
SPEL

NFL-smygstart i natt med regerande mästarna New Orleans Saints mot Minnesota Vikings.

En öppen och underhållande match, enligt Unibets expert Andreas Slätt.

– Över 48 poäng i matchen ger hela 1,90 i odds och det är jag helt övertygad om att det blir, säger han.

Matchen är en repris av förra säsongens NFC-final och dessutom en extremt spännande duell mellan quarterback-stjärnorna Drew Brees (Saints) och Brett Favre (Vikings). Den senare gör sin 20:e säsong i den amerikanska fotbollsligan.

– Favre är ett unikum och på det sätt han kom tillbaka under fjolåret i kanske världens kanske tuffaste sport påvisar att real legends never die, säger Andreas Slätt.

Dock tror han att Saints blir på tok för tuffa för att Vikings ska kunna rå på dem.

"Saints sjukt vassa offensiv"

– Om vi ser till lagen som helhet med Saints sjukt vassa offensiv med Brees som klassföreståndare kan det vara tufft för Vikings att rå på Saints. Seger till New Orleans Saints ger 1.40 i odds. Men jag skulle stå över det spelet. Istället rekommenderar jag Unibets specialodds: Över 48 poäng i matchen ger hela 1,90 i odds och det är jag helt övertygad om att det blir.

Däremot tror Andreas Slätt inte att New Orleans Saints klarar av att försvara sitt mästerskap. I stället tippar han att förra säsongens finalförlorare Indianapolis Colts vinner Superbowl i vinter.

Cowboys får vänta

– Peyton Manning kommer att föra sitt lag hela vägen 2010/2011.

Årets flopp?

– Dallas Cowboys. Vi är inte helt tillfreds med quarterback Tony Romo. Cowboys kan gå hela vägen, men behöver säkerligen detta året på sig för att få en hög lägstanivå.

FAKTA

Andreas Slätt, Unibet, om årets NFL-säsong:

Kvällens match: Minnesota Vikings vs New Orleans Saints:

Vilken start av säsongen! Rematch av NFC Championship 2009/2010! Brett Favre vs Drew Brees. Det är underbart att få se Vikings Brett Favre snöra på sig kängorna för en 20:E (!) säsong i NFL. Favre är ett unikum och på det sätt han kom tillbaka under fjolåret i kanske världens tuffaste sport (?) påvisar att real legends never die. Om vi ser till lagen som helhet med Saints sjukt vassa offensiv (Saints offensiva koordinator är briljant) med Brees som klassföreståndare kan det vara tufft för Vikings att rå på Saints. Vikings ser tunna ut vad gäller receivers, vilket gör att Saints kan pusha hårt på Favre. Det blir tufft för Brett att finna rätt, då deras trupp har totalt fyra (!) receivers. Vikings har en supervass runningback i Peterson, vilket lär få teamet att springa mycket. Nja; premiären vinner Saints, men vi har feeling att NFC Championship kan stå mellan Saints, Packers, Vikings och Cowboys. Seger till New Orleans Saints ger 1.40 i odds. Jag skulle stå över det spelet. Istället rekommenderar jag nedanstående specialodds:

Specialodds i premiären: Det lär också bli en poängrik match för er som söker specialodds. Unibet ger 1.90 i odds om det totalt görs 48 poäng i matchen, vilket vi är helt övertygad om att det gör.

Conference-vinnare:

NFC:

I NFC har vi New Orleans Saints som favoriter (5.75) och det skall de vara på dokumenterad trupp och fjolårets Super Bowl-vinnare. Saints har gjort en magisk resa från rock bottom till toppen inom ett par år. Saints offensiv med Drew Brees i förgrunden kan allt när det sitter. Offensiven är deras starkaste vapen. Den svaga punkten är dessvärre defensiven, MEN när det som mest behövdes ifjol klev även defensiven fram och levererade. Det är ytterst svårt att försvara en Super Bowl-titel och det kan bli tufft för Saints, Men NFC bör de ha god chans att vinna. Vårt skrälldrag är faktiskt Green Bay Packers som med suveräne Aaron Rodgers som quarterback kan orsaka en hel del bekymmer för sina motståndare. Rodgers har agerat med stor klass, trots kort tid med Packers. Odds på Packers som vinnare av NFC är goda (7.00). Stormvarning utfärdad!

AFC:

I AFC ser Indianapolis Colts som favorit (5.50) och med ”armen” Peyton Manning som dirigent kan det gå vägen. Kanske hela vägen i år. I Super Bowl-finalen i fjol var Colts favoriter och inledde oerhört starkt, men offensiven fallerade när de viktiga spelen skulle sättas. Colts har sett spännande ut även under preseason och som sagt; klar favorit till AFC titeln. Motbud saknas dock inte och ett lag som kan gå hela vägen i år är New York Jets. Coach Ryan har hela NFL:s bästa försvar i Jets och med förlängningen av cornerback Darrelle Revis kontrakt står sig Jets oerhört starka i såväl defensiv som offensiv. Quarterback Mark Sanchez var rookie ifjol, men levererade när det behövdes. Sanchez har också riktigt bra löpare som understöd i form av Greene och en pigg gamling som Tomlinson. Vi tycker Jets kan vara ett kul skrällbud med tanke på deras oerhörda defensiv. Odds på Jets är (8.25)

Superbowl:

Super Bowl-final: Indianapolis Colts vs Green Bay Packers. Det är ett hugat tips, men Green Bay Packers kommer att skapa allmän oreda för många lag i år och Aaron Rodgers kommer få sitt definitiva genombrott. Den kombinationen med stolthet och tradition för de gröngula väldigt långt. Nästan ända fram...

Super Bowl XLV-vinnare: Indianapolis Colts. Oerhört revanschsuget från fjolåret, då laget var grymma i såväl offensiv som defensiv och dominerade hela ordinarie säsongen i NFL. Det fanns i vårt tycke ingen visibel svaghet. Första gången det blev ”grus i maskineriet” var just i Super Bowl-finalen och då blev trycket på laget FÖR stort. Peyton Manning kommer att föra sitt lag hela vägen 2010/2011.

Årets flopp:

Dallas Cowboys är betrodda överallt. Årets Super Bowl spelas också i nya arenan i Texas, men vi är inte helt tillfreds med quarterback Tony Romo. OM han spelar på den nivån han kan har Cowboys ett väldigt starkt kort i ”backcourt”, men under fjolåret var Romo på tok för ojämn. Truppen ser stabil ut och preseason har fortlöpt utan större bekymmer. Cowboys är snart i en ”ny cykel” som existerade under 90-talet, då stordåd via Aikman/Smith/Sanders/Irving var en naturlig del av vardagen i NFL. Nja; Cowboys kan gå hela vägen, MEN behöver säkerligen detta året på sig för att få en hög lägsta nivå. Ägare Jerry Jones förväntar sig stordåd i år, men mirakel kommande år.