Titta, du har vunnit 7,9 milj – var är du?

Storvinnare spårlöst borta – vann storvinsten för sex månader sedan

GLÄDJEYRA Tommy Johansson, som äger spelbutiken i Huskvarna, var en av de tio som var med på en andel. Här firar han storvinsten med Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson.
GLÄDJEYRA Tommy Johansson, som äger spelbutiken i Huskvarna, var en av de tio som var med på en andel. Här firar han storvinsten med Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson.Foto: SVENSKA SPEL
SPEL

Över sex månader har gått.

Fortfarande saknas en vinnare från Huskvarna spårlöst som vann 7,9 miljoner på Lotto och Joker 3 juli 2010.

Är det du?

3 juli 2010.

Det var datumet då Drömvinsten gick till Gustafssons Cigarraffär i Huskvarna.

Vinsten blev totalt 79 241 221 kr på Lotto 1 och Joker.

Butiken sålde ett andelsspel med tio andelar. Nio har hämtat ut sin vinst – den tionde saknas fortfarande spårlöst – trots att över sex månader har gått sedan storvinsten.

”Folk är så slarviga”

– Jag tror han eller hon har slarvat bort kupongen. Folk är ju så slarviga nuförtiden, säger Tommy Johansson som driver butiken, till Sportbladet Spel.

Tommy var en av de tio som vann 7,9 miljoner. Så här sa han till kundtidningen Spelnytt efter vinsten, apropå om han var med och köpte en andel.

Vann 7,9 miljoner

– Jajamensan det gjorde jag. Så jag hade extra anledning att vara glad. Men jag vet inte vilka de nio andra är.

När Sportbladet Spel när honom i butiken så har fortfarande inte den tionde dykt upp.

– Snacket går ju hela tiden. Men vi har ingen aning om vem den tionde vinnaren är, säger han.

”Vill betala ut vinsten”

Nu börjar Svenska Spel bli oroliga över att vinsten kan komma att brinna inne.

Eftersom det var ett andelsspel så är det inte spelat med Spelkortet, så Svenska Spel har ingen aning om vem vinnaren är.

– Eftersom det gått över 90 dagar så har vinsten hamnat i regleringsfonden. Där ligger den fram till ett år efter att vinsten drogs (3 juli 2011). Efter det, om ingen dyker upp med rätt kvitto, så går det tillbaka till spelarna, säger Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson.

Vad tror du har hänt och vad gör ni för att hitta vinnaren?

– Vi kan inte göra så mycket mer än att vänta. Men vi vill ju självklart att vinnaren ska dyka upp, så vi får betala ut pengarna.

– Det är svårt att spekulera i vad som hänt, men personen kan ha varit på genomresa och helt enkelt glömt att kolla sitt kvitto. Vi vill uppmana alla som vet med sig att de lämnat in ett spel i Huskvarna vid den här tidpunkten att kolla överallt, i byrålådorna, i byxfickorna, för att se om de hittar ett kvitto.

FAKTA

/Så här såg raden ut:

Lotto 1: Lördag 3 juli 2010:

Rätt rad: 6, 12, 18, 19, 21, 24, 25.

Joker: 3, 4, 6, 9, 1, 8, 2.

Utdelning: 79 241 221 kr.

Spelet lämnades in hos Gustafssons Cigarraffär i Huskvarna någon gång mellan 30 juni till 3 juli 2010, då det var då butiken sålde andelsspelen till Lotto 1 och Joker för lördagen 3 juli. Varje andel kostade 37 kronor.