”Det kan bli tal om att stänga allt spel”

Frankrike kan ”välja” motstånd i VM-semin – då hotar spelbolag med spelstopp på kvällens match

SVERIGE ELLER DANMARK, KARABATIC? Ett spelbolag överväger att stänga allt spel på Frankrikes match mot Island i kväll. ”Allt beror på utgången av Danmark–Sverige”, säger en oddssättare till Sportbladet Spel.
Foto: AP
SVERIGE ELLER DANMARK, KARABATIC? Ett spelbolag överväger att stänga allt spel på Frankrikes match mot Island i kväll. ”Allt beror på utgången av Danmark–Sverige”, säger en oddssättare till Sportbladet Spel.
SPEL

VM-turneringen fruktar en läggmatch från Frankrike i kväll – allt för att laget ska få ”välja” semifinalmotståndare.

Då hotar ett spelbolag med att stänga spel på fransmännens match mot Island.

– Det kan bli tal om att stänga spel på matchen, säger Nicolai Klausen, oddssättare på Betsafe till Sportbladet Spel.

Sverige och Danmark kommer antingen få möta Spanien eller Frankrike i VM-semifinal.

Problemet är bara det att både Sverige och Danmark gärna undviker mardrömsmotståndaren Frankrike, medan fransmännen i lugn och ro mer eller mindre kan välja att förlora sin match i kväll mot Island – beroende på vilket motstånd de vill ha i semifinalen.

Startar en halvtimme senare

Sveriges match mot Danmark börjar klockan 20.15. En halvtimme senare har Frankrike–Island avkast, vilket innebär att Frankrike kan välja att förlora sin match – om de till exempel ser Sverige som en gynnsammare motståndaren, förutsatt att Sverige vinner mot Danmark.

Nu hotar ett spelbolag med att eventuellt stoppa spel på Frankrikes match.

– Det kan bli tal om att stänga spel på matchen, allt beror på hur det går i matchen Danmark–Sverige, säger oddssättaren Nicolai Klausen på Betsafe.

”Hur motiverade är Frankrike?”

Andra spelbolag som Sportbladet Spel varit i kontakt med under dagen har inga funderingar på att stänga spelet, men utesluter heller inte ett sådant scenario.

– Stänga kommer vi nog inte göra men det återstår att se givetvis, säger Thomas Bertilsson, pr-ansvarig på Betsson.

Dock vill spelbolagen utfärda en varning för allt för höga spel på Frankrike.

– Den stora frågan är hur motiverade Frankrike kommer att vara i match som inte betyder något bara några dagar innan semifinalen, frågar sig Andreas Slätt på Unibet.