Aftonbladet
Dagens namn: Ursula, Yrsa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

– Slam-dunk för den sittande presidenten

Det är mindre än två dygn kvar till USA-valet avgörs.

Enligt färska mätningar är det oerhört jämnt mellan Romney och Obama.

Men oddsen visar på annat utfall.

– Ska man tro spelarna blir det en "slam-dunk" för den sittande presidenten, säger Patrick Kipler på NordicBet.

Mitt Romney.   Mitt Romney. Foto: AP SCANPIX SWEDEN

Vi är just nu inne i slutfasen av valet av president i USA. Tidigt onsdag morgon svensk tid står det klart vem som kommer att styra och ställa i Vita Huset de kommande fyra åren.

Enligt färska mätningar är det helt jämnt stöd för de två kandidaterna, demokraternas Barack Obama och republikanernas Mitt Romney

Obama storfavorit

Men oddsen från ett flertal spelbolag visar på ett annat utfall. Obama är stor, stor favorit hos alla och spelarnas solklara favorit.

– Obama står just nu i 1.23 det betyder av vi tror han har runt 76 procents chans att vinna valet. 92 procent av insaterna är på Obama, säger Thomas Bertilsson på Betsson.

– Från våra spelare har vi märkt att intresset för Obama är stort även där, fördelningen är ungefär 65-35 i procent räknat med fördel för Obama. Så ser det ut i Sverige och även i övriga Europa bland våra kunder med få och marginella avvikelser, säger Jonas Nilsson på Unibet.

”Spelarna brukar ha rätt”

Även hos NordicBet är Obama jättefavorit till att få sitta kvar på posten som president för USA.

– Alla valrapporter talar om ett jämnt val, men spelarna tror stenhårt på Obama. Ska man tro spelarna blir det en "slam-dunk" för den sittande presidenten. Och spelarna brukar ju ha rätt, säger Patrick Kipler på spelbolaget.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet