Aftonbladet
Dagens namn: Simon, Simone
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Kan vinna PP-mästaren – med hjälp av Xperten

Den allsvenske fotbollsspelaren Marcus Pode är en av de deltagande i Powerplay-mästaren.   Den allsvenske fotbollsspelaren Marcus Pode är en av de deltagande i Powerplay-mästaren. Foto: Bildbyrån

Powerplay-mästaren har nått halvvägs.

Sex omgångar återstår och toppstriden är tuff.

Blir det en allsvensk fotbollsstjärna, en debutant som krossar med hjälp av Xperten ­eller förra årets vinnare som kan kalla sig bäst i Sverige på ­hockey?

Många omgångar har visat sig vara väldigt svårtippade. Nu gäller det hålla ut ända in i mål.

Powerplay-mästaren Andreas Enberg ligger bättre till inför slutomgångarna jämfört med förra året.

– Det kommer att bli väldigt spännande. Sett till min placering ligger jag bättre till i år än förra året då jag hade med mig 3, 8, 4, 8 och 5 in i slutspurten. Jag skulle behövt ytterligare en högpoängare i år men jag ger inte upp, säger Andreas.

Fotbollsproffs bäst?

Snabbt positionerade sig ett känt namn i Powerplay-mästaren. Efter fyra omgångar låg Marcus Pode, allsvensk fotbollsspelare i Mjällby, delad nia och visade att även hockey är en sport han behärskar.

– Klart jag är intresserad av hockey och det är en väldigt rolig tävling. Jag kommer att fortsätta att lita på magkänslan och försöka hitta spikarna. Det vore fint att sitta bredvid ”Foppa” och snacka fotboll i Globen, säger Marcus Pode.

”Kunde inte låta bli”

Karin Svärd på Björns Kiosk och Spel i Vellinge utanför Malmö har fått en fantastisk start. De första fyra omgångarna imponerande hon med 8, 7, 7 och 7 rätt. Hemligheten: Xperten.

– När grabbarna i kiosken diskuterade Powerplay-mästaren kunde jag inte ­låta bli. Jag har aldrig spelat Power­play så jag valde Xperten och resten är historia. Nu har ryktet spridit sig och jag har aldrig fått trycka så mycket på Xpertknappen som nu. Men jag sparar de magiska tryckningarna tills det är min tur, säger ­Karin. 

Matematiskt verktyg

Det kan tyckas förvånade att topplaceringen har ägts av en tävlande som genomgående har spelat Xperten. Men det är betydligt mer än slumpen som styr.

Oddssättaren Ola Carlsson förklarar:

– Jag är faktiskt inte överraskad. Xperten var förut ett slumpverktyg, men nu är det ett matematiskt verktyg som bygger på sannolikheten för de olika utfallen i matcherna sett till hur alla våra oddssättare värderat dem.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet