Aftonbladet
Dagens namn: Inga, Ingalill
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Sopa på ordentligt för att hitta skrällarna”

För att få se VM-finalen med ”Foppa” gäller det att våga chansa rejält i de sista omgångarna.   För att få se VM-finalen med ”Foppa” gäller det att våga chansa rejält i de sista omgångarna. Foto: Bildbyrån

Powerplay-mästaren går nu in i sudden death.

Tre omgångar återstår och nu gäller det att chansa för att plocka placeringar.

Hitta dina egna rader och tvinga dig att släppa favoriterna.

Det är de fem bästa omgångarna du tävlar med och en högpoängare bland de sista omgångarna kan göra skillnaden. 

– Med nio spelade omgångar har topplistan förändrats. Förra årets vinnare Andreas Enberg prickade in åttorna i omgång sex och sju. Han kunde snabbt rensa bort femman och trean som hängt med från de första fem omgångarna. Nu är han med

i matchen och räcker han ända fram och hamnar bland topp 20 blir han vass i tävlingens kunskapsmoment, som han vann i fjol, säger Per Carlander, oddssättare på Svenska Spel.

’Hitta egna rader’

– Vi har kommit in i ett skede där du måste gå all in för att ha chansen att avancera. Det skiljer inte många poäng mellan topp 20 och topp 100. Nu gäller det att hitta värdet i varje spelomgång. Så mitt råd är att chansa. Jag tror att den absoluta toppen väljer en mer försiktig strategi för att bevaka sina positioner. De kommer att spela säkert och strecka favoriterna. Vill du utmana måste du ändra ditt spel. Det gäller att hitta dina egna rader och sopa på ordentligt för att hitta skrällarna, säger oddssättaren Ola Carlsson.

Kunskapen avgör

Snart är det dags att börja plugga hockeykunskap. Tävlande som lyckas placera sig topp 20 kommer att tävla inbördes i en kunskapstävling. De tio som lyckas bäst kan packa väskan till VM i Globen där fem vinnare får se finalen tillsammans med Peter ”Foppa” Forsberg.

– Förra året pluggade jag verkligen stenhårt inför kunskapsmomentet. Men det är svårt att förbereda sig. Det är 1x2-frågor och de är svåra. Jag lyckades pricka in åtta av tio, vilket var både tur och skicklighet. Men just nu är inte kunskapstävling min största utmaning. Jag måste säkra min plats bland topp 20, säger förra årets Powerplay-mästare Andreas Enberg.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet