”De kan bli vårens stora tyska vinnare”

Sportbladets experter ger dig bästa speltipsen

Foto: AP
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, fredagen 28 januari 2011.

ULRIK SANDEBÄCK:

DAGENS SÄKRA:

Jag tror att Bayer Leverkusen – nu med en frisk Ballack – kan bli vårens stora vinnare i Bundesliga. Det som saknas är lite spets framåt, men Stefan Kießling är klart på gång nu efter skada. Gästande Hannover har överpresterat och dras med sjukdomar på ”nycklar”. Bra etta: 1,55

DAGENS DRAG:

Jag tycker spelbolagen är lite väl generösa när de ger Danmark upp till fina 1,80 i odds i semifinalen mot Spanien. Danmark har publiken i ryggen och har övertygat så långt. Jag blir förvånad om de inte går till final…

Andra spelvärda lag: Rögle (2,10) och Elfsborg (2,60).

DAGENS AVSLAG:

Visby hemma på ön en fredagskväll är en vinterklassiker. Oftast slutar det med tre poäng. Men i kväll avstår jag låga 1,65. Enköping är bättre i grunden, men har inte riktigt fått till det i Allettan. Snart lossnar det…

CHALLE BERGLUND:

DAGENS SÄKRA:

5 Little Star Becca öppnade snabbt senast och väl i ledningen släppte hon ingen över bron. Lennartsson som körde då satt mest och bevakade upploppet ner. Nu har hon en snabb häst utvändigt om sig, Agge The Bomber, men jag räknar med att hon håller honom utanför sig och vinner V65-6.

DAGENS DRAG:

2 Odin Vategård hade ingen som helst lust att trava när startbilen släppte iväg fältet senast. Samma läge igen och det är klart att helt säker på benen är han inte. Jag tänker i alla fall inte gardera honom då han visade i starten innan vad han kan, och det räcker till seger i lopp 4, V5-1 på Bergsåker.

DAGENS AVSLAG:

Hockeymatcherna just nu är inte lätta att förutse resultaten i. Allsvenskan är inte lika knepig att tippa men tidigare uträknade Tingsryd har vaknat till liv precis som Troja. Malmö som favoriter borta mot Borås köper jag inte.

BOJAN DJORDJIC (Tipsexpert hos Nordicbet):

DAGENS SÄKRA:

Michael Laudrups Mallorca är väldigt starka hemma på ön, och mediokra Sporting Gijon blir en munsbit. Drar dessutom till med ett riskfritt LiveBet i helgen hos NordicBet på La Liga! Notera att matchen spelas först i morgon.

DAGENS DRAG:

Italienska serie A, där hittar man godbitarna. Fiorentina kommer ta full pott borta mot Lazio som krigar i toppen av ligan. Bra betalt. Notera att matchen spelas först i morgon.

DAGENS AVSLAG:

Det skiljer bara två poäng mellan tvåan och trean i Bundesliga för er som inte visste det. Därför tycker jag att oddsen (1,55) på Bayern Leverkusen mot Hannover är i lägsta laget. Avslag!