Aftonbladet
Dagens namn: Simon, Simone
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Varning för humorattack

Blomberg ska driva med Hellner – inför fullsatt Globen: ’Inte för elakt’

Ta det lugnt Marcus Hellner, Idrottsgalan är en frizon från vanliga säsongen.

För en gångs skull slipper du att Petter Northug häcklar eller driver med dig.

Nu sköter ”Lill-Babs” det.

Det räcker inte att rycka i sista uppförn och stjäla VM-guldet i sprint. Det räcker inte att hämta in två och en halv minut och knäcka Petter Northug i Tour de skis avslutande slalombacke.

På dagens idrottsgala får inte Marcus Hellner vara i fred. Humorsiktet är inställt på honom.

För att hitta rätt infallsvinkel på inslagen har komikern Anna Blomberg inspirerats av tv-serien ”Mitt liv som Hellner”, som SVT sände förra våren. Programmet går precis som då ut på att en ickeatlet elit-tränar som längdåkaren. Den här gången är det inte artisten Erik Segerstedt, utan Blombergs version av Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

”Varit jätteroligt”

I går repeterade komikern en sista gång.

– Det har varit roligt, men ingen jättelång förberedelse. Vi har lite förinspelat material och en del som jag ska framföra lajv, säger Blomberg.

Idrottsgalan har sedan starten balanserat prisutdelningar med humor.

I regel har skämten riktats mot dem som varit mest framgångsrika. Som 2003, när Christian Olsson blev årets manlige idrottare och ändå från scenen förringades med orden ”stå där i en varm och skön inomhushall och springa sådär fort i 25 meter och hoppa ned i sandlådan, det är bra gjort Christian”.

Sörenstam sågades

Eller 2004, när Annika Sörenstam sannolikt uppmärksammades mer för att hon hånades av Robert Gustafsson än för att hon vann Jerringpriset.

Marcus Hellner är nominerad till Årets manlige idrottare. Anna Blomberg kan inte spå hur kvällens skämt om honom kommer tas emot, men hon garanterar att det inte blir för elakt.

– Jag skulle vilja säga att jag är väldigt snäll, säger hon.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet