Gjorde som SVT – då rasar tv-profilen

”Jag kommer att flytta till en fiskeby och sälja bete”

Heroes of the Storm. Från den nationella universitetsturneringen.
Heroes of the Storm. Från den nationella universitetsturneringen.
SPORTBLADET

ESPN skrev historia när man tv-sände E-sport i helgen.

Tv-kanalens ikoniske programledare Colin Cowherd var inte nöjd.

– Kan någon låsa källardörren i mammas hus, och släpp inte ut dem.

E-sport fortsätter att växa och engagerar fler och nya fans. I Sverige sänder Sveriges Television e-sportsturneringar sedan ett par år tillbaka, båda på webben och i tv.

Även i USA har den elektroniska sporten nu tagit sig in i klassisk tv. Numera har universitet i landet även e-sportlag, i tillägg till de andra mer klassiska lagen inom sporter som baseboll, basket och amerikansk fotboll.

Föredrar amerikansk fotboll

I helgen sände ESPN en nationell final i spelet Heroes of the Storm mellan de båda universiteten UC Berkeley och Arizone State. Det var första gången som den populära tv-kanalen sände e-sport i tv, efter att ha erbjudit e-sport på webben det senaste året.

En hel del av ESPN-profilerna följde med förvåning söndagens sändning och reaktionerna varierade från nyfikenhet till ren ilska.

Kanalens legendariske programledare Colin Cowherd, som i huvudsak arbetar med amerikansk fotboll och baseboll, var långt ifrån road av sändningen.

– Det här är det som kommer att få mig att sluta. Om jag någonsin tvingas att rapportera om killar som spelare tv-spel kommer jag att flytta till en fiskeby och sälja bete, säger Cowherd enligt USA Today.

”Sätta en pistol i munnen”

Programledaren passade även på att håna kommentatorkollegorna som refererade matcherna.

– Kan någon låsa källardörren i mammas hus, och släpp inte ut dem. Jag kommer att sluta på den här tv-kanalen om jag någonsin tvingas täcka det där. Jag tolererade Donkey Kong. Det här är samma sak som att sätta en pistol i munnen och behöva lyssna på det, säger Cowherd.