Aftonbladet
Dagens namn: Ursula, Yrsa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

MTG:s nya satsning – en till sportkanal

AVSLÖJAR: Startar ny kanal efter alla rättighetsköp

Henrik Lundqvists NHL-äventyr kommer att sändas i nya TV3 Sport.   Henrik Lundqvists NHL-äventyr kommer att sändas i nya TV3 Sport. Foto: AP

De har köpt rättigheter på ­löpande band.

Nu kan Sportbladet kan ­avslöja att MTG startar en ny ­kanal: TV3 Sport.

– Det finns ett behov av en ­sådan här kanal som ska ­utmana TV 4 Sport och Eurosport, säger Viasats sportchef Per Nunstedt.

Under 2015 köpte Viasat rättigheterna till både Serie A, La Liga och nästa års Ligue 1. Med Premier League, NFL och flera andra stora rättigheter blir det trångt i tablån på helgerna.

Lösningen blir en helt ny kanal, TV3 Sport. Kanalen ska lanseras i april och kommer till en början finnas i Viasats ­kanalpaket guld och silver men koncernen hoppas också att den ska bli en del av flera andra ­distributörers kanalpaket.

– Vi visar mer och bättre sport än tidigare och det är en stark ­anledning till att lyfta en till ­riktigt bra kanal, säger Per Nunstedt. LÄS OCKSÅ GUIDE: Här sänds alla årets sporthöjdpunkter   Rättigheterna

Bredare publik

När det gäller fotbollen ­kommer de allra största matcherna sällan gå i TV3 Sport, men ­däremot kommer kanalen visa många matcher i skiktet precis under när flera matcher sänds samtidigt i exempelvis Champions League. Kanalen blir däremot huvudkanal för koncernens NFL-rättigheter, Champions League i handboll och Euroleague i basket.

– Champions League-hand­bollen är till exempel lysande underhållning som vi vill kunna erbjuda en bredare publik, säger Per ­Nunstedt.

Kommer den här kanalen bli en del av er OS-paket också?

– Det är ett spännande alternativ, men om det blir OS-innehåll eller inte vet jag inte. Det är långt kvar dit.

MTG TV3 Eurosport Viasat
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet