Wozniacki utslagen i semi

Foto: REUTERS
SPORTBLADET

NEW YORK. Caroline Wozniacki lyckades inte försvara sin finalplats i US Open.

Den danska superstjärnan föll med 4-6, 3-6 mot Vera Zvonareva.

– Det var en tuff dag på jobbet, säger Wozniacki.

I den andra semifinalen besegrade Kim Clijsters hemmahoppet Venus Williams med 2-1 i set.

Det var med tunga steg den toppseedade danskan lämnade Arthur Ashe Stadium. Leendet var borta och det finns en förklaring till det.

Caroline Wozniacki tog sig till semifinal utan setförlust, men där fick hon inte spelet att stämma. Vera Zvonareva var den aggressivare spelaren och styrde spelet från början till slut.

20-åringen från Odense, som vid turneringsseger hade tagit över förstaplatsen på världsrankingen, hamnade ständigt under press och svarade för inte mindre än 31 oprovocerade misstag.

– Hon gjorde en riktigt bra match, gick på bollen och missade inte många bollar. Samtidigt gjorde jag misstag som jag inte brukar göra. Tyvärr, men sådan här är tennisen, säger Caroline Wozniacki.

Matchen slutade 6-4, 6-3 och var över på en timme och 25 minuter.

– Det var svårt för oss båda att spela i den här blåsten, men jag visade tålamod och är nöjd med mitt spel, säger Vera Zvonareva.

I finalen får den åttonderankade ryskan, som spelade sitt livs första Grand Slam-final i Wimbledon, möta Kim Clijsters. Belgiskan besegrade Venus Williams med 4-6, 7-6, 6-4 och har nu vunnit sina 20 senaste matcher i US Open.