Startsidan / Sportbladet / Tennis

Sjarapovas attack - efter anklagelserna

”Det har aldrig hänt”

Sjarapova på presskonferensen tidigare i veckan.   Sjarapova på presskonferensen tidigare i veckan. Foto: TT

Tennisstjärnan Maria Sjarapova erkände direkt att hon tagit ämnet meldonium, som vid årsskiftet dopningsklassats.

Men nu anser hon sig bli falskanklagad.

I natt skrev hon ett långt brev till sina fans.

Det var i måndags som bomben briserade. Maria Sjarapova hade dagen innan hintat om att hon skulle gå ut med ett dramatiskt meddelande, men få hade trott på detta.

Under tio års tid hade hon tagit ämnet meldonium av hälsoskäl, och nu hade hon åkt fast.

Hon medgav att hon fått ett mejl med information om nya dopningsklassade medel den 22 december, men att hon inte klickat sig in i mejlet.  

– Jag tar fullt ansvar efter ett stort misstag och ber om ursäkt. Jag har svikit mina fans och jag har svikit min sport som jag älskar så djupt, sa Sjarapova vid presskonferensen.

Men uppgifter som bland andra Times gått ut med om att hon fått information vid fem olika tillfällen om nya dopningsreglerna avvisar hon nu kraftfullt.

”Det är inte sant, det har aldrig hänt”, skriver hon på sin Facebook-sida där hon sedan presskonferensen valt att sköta kommunikationen med press och fans. LÄS OCKSÅ PLUS Har brukat tabletter gjorda för köttdjur

”Ärlig och rättfram”

Hon skriver vidare:

"Jag vill diskutera det senaste som har hänt och meddela för er att det har rapporterats saker i media på ett felaktigt sätt, så jag har bestämt mig för att slå tillbaka"

Hon beskriver i brevet hur dopningsinformationen ska ha kommunicerats till henne via allmänna nyhetsbrev och krångliga webbsidor och inte via direkt kontakt, något som hon anser borde vara förmildrande för en eventuellt avstängning. 

"Jag är stolt över hur jag har hanterat det här. Jag har varit ärlig och rättfram. Jag tänker inte låtsas vara skadad för att gömma mig bakom sanningen – att jag har testats positivt. Jag ser fram emot förhöret med ITF och att de kommer få en detaljerad beskrivning av mina medicinska journaler", skriver hon.

To My Fans:I want to reach out to you to share some information, discuss the latest news, and let you know that there...

Posted by Maria Sharapova on Friday, March 11, 2016

Läsarkommentarer

Läsarnas egna artikelkommentarer. Regler du måste följa
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet