Aftonbladet
Dagens namn: Ellen, Lena
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Absolut det största jag vunnit”

Hot Tub, på bilden tillsammans med skötaren Sofia Aronsson, tränaren Marcus Öhman och ryttaren Philippe Masschaele, tog på söndagen en överlägsen seger i storloppet Prix de L´Ile-de-France i Paris. Hot Tub, på bilden tillsammans med skötaren Sofia Aronsson, tränaren Marcus Öhman och ryttaren Philippe Masschaele, tog på söndagen en överlägsen seger i storloppet Prix de L´Ile-de-France i Paris. Foto: Kanal75

Marcus Öhmans Hot Tub tog på söndagen en överlägsen seger i Prix de L´Ile-de-France på Vincennes-banan utanför Paris, vilket inbringade 700 000 kronor.

– Det här är det absolut största jag har vunnit, säger den lycksalige tränaren.

När Hot Tub debuterade i monté för två veckor sedan kroknade han i ledningen och gick i mål som åtta. Trots det valde ridande Philippe Masschaele samma upplägg den här gången.

Hot Tub öppnade starkt och satt tidigt i ledningen, där han fick ösa på i ett ruggigt högt tempo.

Första 675 meterna öppnades på kilometertiden 1.08,8, första 1 175 meterna på 1.09,4 och första 1 675 meterna på 1.10,7. Över upploppet stegade Hot Tub undan till överlägsen seger och i mål stannade klockorna på 1.11,4 över den 2 175 meter långa distansen, endast tre tiondelar över Västerbo Daylights världsrekord från 2005.

– Han var ruggig i dag! Han var nästan lika bra senast men i dag höll det hela vägen. Men jag trodde faktiskt att han skulle krokna, säger en överlycklig Öhman.

– Jag hade förhoppningar på att han skulle gå bra under sadel men att han skulle gå såhär jäkla bra är smått otroligt. I dag utklassade han riktigt bra hästar.

Nästa uppgift för Hot Tub blir Prix de Cornulier om två veckor.