Aftonbladet
Dagens namn: Bernhard, Bernt
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Pengaregn över Sverige – här är listan ort för ort

14 nya miljonärer

Foto: Kanal75

Den vita drömhästen Majesty of Rock ordnade miljonregn på V75 i dag.

14 vinnare kammade hem 1,5 miljoner kronor.

– Jag bubblar av glädje, jag vill omfamna världen, säger ägarinnan Lotta Mossberg.

V75-omgången på Solvalla blev en dramatisk historia. Trots att det är en vecka var till Elitloppet körde kuskarna stenhårt i inledningen av

loppen, vilket bäddade för flera skrällar. Efter sjätte avdelningen var V75:an värd över 200 000 kronor. Då slog den vita drömhästen Majesty of Rock till. Med Johnny Takter i sulkyn fick han tredje par utvändigt och spurtade snabbast av alla till slut.
– Jag bara bubblar och skriker, jag vill omfamna hela världen, säger ägarinnan och uppfödaren Lotta Mossberg, ej att förväxla medhennes namne som varit nyhetsankare i TV4.

Publikfavorit

Vita hästar är mycket ovanligt i svensk travsport. Blott ett fåtal finns, och det hör inte till vanligheten att publiken får se dem vinna. Därför har skimmeln Majesty of Rock blivit något av en publikfavorit.

– Han har ryskt blod i sig, det är därför han är vit. På djursjukhuset har han blivit tagen för halvblod, säger Lotta Mossberg. 17 vinnare fick till slut sju rätt. Den bravaden belönas med minst 1,3 miljoner kronor, plus utdelning för sexor och femmor.

Satsade 144 kronor

Tolv av dagens miljonsystem var inlämnade via ATG-ombud i Täby, Sollentuna, Malmö, Landskrona, Osby (2 stycken), Kungsbacka, Norrköping, Avesta (3) och Örnsköldsvik.

– Av dessa kostade fem system mindre än 1 000 kronor. Minsta insatsen stod en spelare hos Vallakiosken i Örnsköldsvik för. Där satsade någon 144 kronor och vann 1,4 miljoner kronor, säger Kerstin Wallentin, Kommunikationsdirektör på ATG.

Trav365 har vinstlistan för hela Sverige. Kolla här nedan.