Aftonbladet
Dagens namn: Magnus, Måns
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Norrmännen snuvade svenskar på miljoner

Foto: AP

Norrmännen kapade åt sig mer än hälften av V75-miljonerna under Elitloppshelgen. Det var Norges svar på Harry Boy, Lyntoto som fixade miljonerna. En jätteskräll i sista V75-avdelningen ordnade 54 482 kronor till 574 vinnande system.

Elitloppslördagen blev både en sportslig och spelmässig succé för svenskt trav. Men det var Norrmännen som tog miljonerna – med hjälp av Lyntoto. Norges svar på Harry Boy. Hela 191 Lyntoto-kuponger fick sju rätt på V75.

Publiksiffran räknades till 23 050.

En ökning med 3 000 personer jämfört med förra året. Spelet ökade totalt med 1,3 procent , totalt spelades det för 189 miljoner kronor på en enda dag.
– Det är alltid svårt att slå rekord och hoppa över höjdhoppsribban när den ligger på hög höjd. Det absolut roligaste är dock publiksiffran, en kraftig ökning från i fjol, säger Remy Nilson, vd för ATG.

Riktig fartfest

Länge såg det ut att bli låg utdelning på V75, men en dramatisk skräll i sista avdelningen ordnade semesterpengar till 574 lyckliga vinnare. Anmärkningsvärt är att av de vinnande systemen var 349 inlämnade i Norge. 223 var inlämnade i Sverige. Favoriten Quarcio de Chene galopperade bort sig i sista loppet, samtidigt fick storskrällen Millstone´s Eager en drömlöpning i tredje invändigt och och lucka lagom till upploppet. Trots att hästen hade tre raka segrar i programmet gav den 55 i odds. Mest av alla vann en spelare som på ATG-konto vann 140 000 kronor. I övrigt blev Elitloppslördagen en riktig fartfest. Scarlets Aino imponerade mest av alla när han vann Sweden Cup i både försök och final hur lätt som helst. Segertiden: 1.11,3. Stig H Johanssons Bonus Käll imponerade för Erik Adielsson när han spurtade hem Klass III-finalen från rygg ledaren.