Aftonbladet
Dagens namn: Henrietta, Henrika
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Glad Goop vill bli bäst i Norden

Han har vunnit 20 procent av sina lopp i år och blev tvåa i Elitloppet.

Efter det har det dock gått sämre: endast sju besök i vinnarcirkeln på 53 starter.

Det är inte en Björn Goop i flytet som på onsdag jagar titeln Nordisk Mästare.

Foto: KANAL75

Spelarna har blivit bortskämda med att Björn Goop vinner med ”allt”.

Är du inne i en svacka?

– Nej, jag känner inte att jag har gjort fler misstag i loppen eller så. Däremot har stallets hästar helt enkelt inte löpt upp till förväntningarna. Det är små grejer som har påverkat. Vi har haft lite infektioner och hästarna har ätit mycket grönt i hagarna vilket kan påverka magen och göra dem tröttare i loppen.

– Sen vaccinerade vi hästarna för två veckor sedan och det är också något som kan sätta ned dem under en period. Det blev liksom allt på en gång.

Goop menar att det har gått så bra en längre tid att han därför inte är förvånad över att det kommer en nedgång där det till exempel ingår tre V75-omgångar utan seger.

– Som tävlingsmänniska kan man ju inte svara att man inte bryr sig men så länge jag vet vad felet är så är det ok. Annars vore det oerhört frustrerande.

Kan bli Nordisk Mästare

Humöret och självförtroendet är alltså på topp. Det kan behövas inför onsdagens tävlingar på Solvalla. Förutom V64-tävlingar arrangeras också Nordiskt Mästerskap för kuskar. Tre kuskar från varje nordiskt land ska under tre dagar kämpa om NM-titeln.

Ifjol blev det svensk seger då Erik Adielsson vann, själv blev du sexa.

– Jag siktar förstås på en så bra placering som möjligt men det är svårt eftersom det är lite av ett lotteri. Hästarna rankas i olika grupper och i lottdragningen kan man ju både ha tur och otur.

– Men det är ett väldigt kul arrangemang som har utvecklats en hel del i år. Det är fler tävlingsdagar, fler lopp och framförallt högre prispengar, konstaterar han.

Under onsdagen kör Goop fyra hästar inom V64. Hästar som tränas av andra tränare.

– Därför har jag inte stenkoll på dem men jag tror att Choklit Chip Chip (V64-4) kan vara den bästa chansen. Han kommer från seger i ett lopp med bra tempo under Elitloppshelgen.

– Valle Solide (V64-2) har ett uruselt läge liksom Duplex (V64-6). Han har gått bra i tuffa årgångslopp men från spår tolv över kort distans går det inte att tro på seger. Metallica (V64-3) som är med i ett av NM-loppen har jag aldrig kört tidigare.

Något mer som du vill tillägga?

– Inte mer än att det är strålande sol här och att vi är glada allihop, säger Björn med ett skratt.

Åsa Elmroth

Senaste nytt