Aftonbladet
Dagens namn: Brynolf
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Kändistrenden: äga travhästar

”Extra glädje i vardagen”

Jessica Almenäs och Alex Schulman. Jessica Almenäs och Alex Schulman. Foto: STEFAN MATTSSON, BJÖRN LINDAHL

Den nya kändistrenden är tydlig.

Att äga häst.

– Det blir lite extra glädje i vardagen att äga häst, säger fotbollsproffset Johan Arneng som har ett stort travintresse.

Johan Arneng.   Johan Arneng. Foto: KANAL75

Att äga häst blir allt mer populärt.

Många kändisar köper hästar och följer sina hästar med spänning.

Fotbollsspelaren Johan Arneng, som spelar fotboll i Ålesund, har ett stort travintresse och följer sina hästar med stor passion.

– Jag tycker det är skitkul att äga häst. Det blir lite extra glädje i vardagen. När hästarna springer blir man nervös men det är minst lika roligt att följa unghästarna från början. Man får höra träningsrapporterna och det är väldigt spännande, säger Johan Arneng.

Dyrt äga häst

Att äga häst brukar inte vara någon billig historia. Men många av kändisarna i listan nedan har gått ihop och äger häst tillsammans.

– Har man råd och tycker det är kul så kan jag lova att det är spännande, säger Johan Arneng.

Tommy och Jessica

Före detta förbundskaptenen Tommy Söderberg är med och äger det lovande fyraåriga stoet Flea Southwind som i den senaste starten vann på Rättvik efter ledning runt om. Flea Southwind ses som en av de bästa fyraåriga stona i landet och har redan i karriären tjänat 981 566 kronor.

En annan känd personlighet som valt att satsa på trav är Jessica Almenäs. Hon är med och deläger kändishästen Hästen som gjort mycket bra ifrån sig på banan och tränas av Torbjörn Jansson.

Populärt bland fotbollsproffs

I listan under syns en tydlig trend. Många fotbollsproffs och fotbollstränare satsar på hästägande och hästen Across The Lines delägs av flera stora fotbollspersonligheter. Across The Lines tränas av Hans Adielsson och är åtta år och har sprungit in 1 625 500 kronor.