Aftonbladet
Dagens namn: Bernhard, Bernt
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Svanstedt tog en trippel på Axevalla

Åke Svanstedt var kvällens man på Axevalla.

Stjärntränaren tog en trippelseger inom V65-spelet.

– Det kändes bra hela tiden, sa Åke Svanstedt efter segern i V65-5.

Åke Svanstedt tog en fyrling på Axevalla.   Åke Svanstedt tog en fyrling på Axevalla. Foto: Kanal75

Åke Svanstedt hade en riktig toppkväll på Axevalla. Men det kunde ha varit ännu bättre. Grön kusk inledde kvällen med att vinna första loppet med Game Southwind.

I den första V65-avdelningen imponerade Queen Silas stort. Ekipaget satt i tredje ytter i ett varv och Björn Goop fick bestämma tempot i ledningen med Bambino Launcher. Med varvet från mål klev Svanstedt på i tredjespår och kom fram utvändigt. Sen satte Svanstedt hård press på ledaren och Queen Silas skaffade sig grepp in på upploppet. Sedan rann stoet undan till en mycket enkel seger.

– Hon har hittat en topp form och kändes kanonfin, sa Åke Svanstedt efter loppet.

”Gjorde sin plikt”

I V65-3 var det dags för Svanstedts show igen. Warlord Boko kom bra iväg från start och var tidigt framme och fick överta ledningen. Väl i ledningen gjorde varken hästen eller kusken några misstag och segern blev enkel.

– Han gjorde sin plikt, sa en nöjd Åke Svanstedt som inte hade varit i vinnarcirkeln för sista gången under kvällen.

När Wilford kunde rusa åt sig ledningen i V65-5 var mycket vunnet. Hästen fick lite press på sig och såg lite seg ut på upploppet. Men hästarna som spurtade där bakom hann inte ända fram. Svanstedt tog i och med segern den tredje triumfen på V65. Men det var inte långt ifrån fem segrar för Åke Svanstedt. I den fjärde avdelningen hade Quartier Latin och Åke Svanstedt svept fältet och gått undan till en ledning på några längder. Men i den sista svängen galopperade hästen bort sig och segerchansen försvann.

Skräll i avslutningen

I V65-avslutningen gjorde Earl Tilly ett kanonlopp och knäckte ledande Sundance Clover från positionen utvändigt om ledaren i högt tempo. Men det blev mycket stumma ben till slut och när Juha Siirtonen hade fått fart på Airstrike som satt sist i fältet så gick det undan. Ekipaget tog meter för meter på Earl Tilly över uploppet och när mållinjen kom så var det stenhårt. Målfotot visade att segern gick till Airstrike.