Aftonbladet
Dagens namn: Jon, Jonna
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Kronprinsessan hyllar veterinär

”Första känslan var chock”.Kvinnan bakom Hallands Djursjukhus, Marjaana Alaviuhkola, fick på fredagen motta utmärkelsen årets företagare av kronprinsessan Victoria.

– Den första känslan var chock, den andra glädje och den tredje ödmjukhet, säger Marjaana Alaviuhkola till Hallandsposten.

Veterinär Marjaana Alaviuhkola utsågs på fredagen till Årets Företagare i Sverige.   Veterinär Marjaana Alaviuhkola utsågs på fredagen till Årets Företagare i Sverige. Foto: PETRI JOHANSSON/KANAL75


Veterinär Marjaana Alaviuhkola driver Hallands Djursjukhus i Slöinge samt dess filialer på Halmstadtravet och i Kvänum i Västergötland. Under de senaste tio åren har omsättningen fyrdubblats och nu är ytterligare en filial vid travet i Vaggeryd aktuell.

Detta låg till grund för att Alaviuhkola korades till årets företagare i Sverige under fredagens galamiddag på Münchenbryggeriet i Stockholm.

– För mig personligen är det ett kvitto på allt jobb man har lagt ner under åren. Men framför allt är det roligt för alla medarbetare på Hallands Djursjukhus, från dem som grundade det, till dem som arbetar där i dag. Sen är det jättebra att djursjukvården som bransch uppmärksammas, säger Marjaana Alaviuhkola till Hallandsposten.

Senaste nytt