Aftonbladet
Dagens namn: Magnus, Måns
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Klar förlustfara på storfavoriten i V75-1”

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

Gardera storfavoriten Akjas Funnymaker i första V75-avdelningen.

Då har du chans att bli miljonär på V75 om man spelar efter statistiken.

– Det är en klar fara att han förlorar, säger statistikexperten Johan Lindvall.

Alla travspelare har sina egna knep för att nå framgång på V75.

Många spelar på känsla, andra pluggar på hela veckan.

Vissa spelar efter startspår, andra går på kuskar och sen finns det de som spelar efter statistiken.

Akjas hårt inne i loppet

För de som spelar efter statistik så är det viktigt att veta hur hästarna står inne i loppet pengamässigt. Hästar som tar steget upp i en ny klass brukar få det svårt de första starterna i den nya divisionen. På lördag startar Akjas Funnymaker som trolig storfavorit i V75-1. Det är en häst som är färsk i Silverdivisionen och är den häst som står tuffast inne i loppet.

Kan det vara en favorit i fara?

Vi frågade kusken Lennart Forsgren samt statistikexperten Johan Lindvall om hur svårt det är för en häst att ta steget upp i en ny klass.

– För varje klass man går upp så blir det tuffare att växa in i klassen. Tar man till exempel steget från Klass 3 till Klass 1 så blir det en stor skillnad. Men den största skillnaden skulle jag vilja säga är när man går från Silverdivisionen upp i Gulddivisionen. Det är väldigt tufft att klara sig i högsta klassen och för många hästar tar det tid att växa in, säger kusken och tv-experten Lennart Forsgren.

– Det är en klar förlustfara för Akjas Funnymaker om man kollar till statistiken. En häst som tillhör de tre fattigaste i loppet i Silverdivisionen vinner mycket mindre än de som har mycket pengar på sig. Det är klart tufft att steget upp i de högre klasserna och jag måste säga det är en favorit i fara, men jag kan inte såga honom helt. Det är ett billigt lopp så det är klart han kan vinna, säger Johan Lindvall.

Hur kommer du lösa V75-1?

– Jag kommer ta de fyra mest betrodda, samt Lucky Dream B.L. som är väldigt bortglömd. Den hästen får spets och det är mycket värt. Man ska inte räkna bort spetshästen. Det finns inte en chans att jag spikar Akjas Funnymaker i alla fall, säger Johan Lindvall.

Mer om detta kan du läsa på ATG.se

Senaste nytt