Aftonbladet
Dagens namn: Bernhard, Bernt
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Hästarna som kan ge dig V75-miljoner

Adrian Chip är den häst med bäst segerprocent i omgången. Får ”Foppa” besöka vinnarcirkeln igen? Svaret får vi på lördag. Adrian Chip är den häst med bäst segerprocent i omgången. Får ”Foppa” besöka vinnarcirkeln igen? Svaret får vi på lördag. Foto: Kanal75

Är segerprocenten något du nonchalerar när du tippar trav? Gör inte det.

– Det är väldigt viktigt, det kollar jag mycket på, säger experten Thomas Nilsson.

Se statistiken du inte får missa.

I måndags var det premiär för ATG:s nya sajt. Där kan man få fram mycket bra statistik och fakta om hästarna. En av de viktigaste är segerprocenten. Där ser man vilka hästar som verkligen har viljan att vinna och vinner ofta. Men för alla travspelare är det ingen självklarhet att kolla just segerprocenten på hästarna man streckar. Travexperten Thomas Nilsson tycker att segerprocenten är mycket betydelsefull.

– Jag tycker det är viktigt. Hästar som har hög segerprocent är en annan typ av hästar. Det är bra egenskap att vinna mycket. Naturligtvis är det mycket annat som spelar in, vilken typ av häst det är, vilket spår och distans. Men hästar som vinner mycket har det där lilla extra, säger han.

Intressant streck

Inför lördagens V75-omgång har vi tagit fram de tre hästar som har bäst segerprocent i varje avdelning. Några av dem kommer att bli hårt betrodd – några av dem kan bli dragen mot miljonerna.

Högst segerprocent i hela omgången har Peter ”Foppa” Forsbergs häst Adrian Chip, 57 procent. Det är den överlägset bästa segerprocenten av alla som startar i gulddivisionen. Den Robert Bergh-tränade hästen startar visserligen från ett svårt utgångsläge, spår tolv. Men hästen kommer troligtvis vara en av de mest betrodda i loppet och med segerprocenten i baktanke så kanske det är det avgörande faktat om det blir spik, eller gardering.

Men för de som letar efter de stora pengarna på lördag, ska kolla på de hästar som troligtvis inte blir betrodda men har en hög segerprocent. En sådan häst hittar vi i V75-6, O´Brian Index med John Byström, 32 i segerprocent. Även den hästen startar från spår tolv men med tanke på segerprocenten och att hästen inte kommer att bli så mycket streckad så kan det vara ett intressant streck i omgången.

  Här är de hästar med högst segerprocent i omgången:

V75-1:

3 Akjas Funnymaker

Segerprocent: 43

9 Francoso

Segerprocent: 37

5 Min Narkissos

Segerprocent: 33V75-2:

2 Libety F.H.

Segerprocent: 2311 Victoria Fame

Segerprocent: 203 Linda Chip

Segerprocent: 18

V75-3:

12 Adrian Chip

Segerprocent: 576 Crown Kemp

Segerprocent: 281 Home Blåbjerg

Segerprocent: 23

V75-4:

7 Be Mine Pellini

Segerprocent: 504 Athena Race

Segerprocent: 3312 Staro Cold Carat

Segerprocent: 27

V75-5:

13 Klack Jo

Segerprocent: 311 Vallex

Segerprocent: 2714 Fakse

Segerprocent: 26V75-6:

12 O´Brian Index

Segerprocent: 328 Quantum Classic

Segerprocent: 283 Freeman

Segerprocent: 25V75-7:

2 The Champ

Segerprocent: 38

9 Casander Boy

Segerprocent: 32

1 Juan Carlos

Segerprocent: 30

Källa: ATG:s nya hemsida.