Aftonbladet
Dagens namn: Bartolomeus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Gert sålde hästar för 4,8 miljoner

Foto: KANAL75

Gert Fylkings miljonidé RIXallsvenskan har gjort succé i hela Sverige.

På bara några dagar har de lyckats sälja hästar för 4,8 miljoner kronor till 16 000 delägare.

– Det är sådant här man drömmer om, berättade han för Trav365 i en tidigare intervju.

Redan den tionde november började spelbutiker runtomkring i landet att sälja andelar i RIXallsvenskan. I fredags, elva dagar senare, är alla 16 000 andelar slutsålda.

RIXallsvenskan går ut på att 16 hästar som tränas av olika travtränare ska tävla mot varandra. Hästarna får poäng beroende på sin placering i loppen. Intresserade har kunnat köpa en andel i en häst för 300 kronor.

Radioprofilen Gert fylking var den som kläckte idén.

– Idén kommer utav att jag tycker det är roligt med trav, det är kul att titta på. Men jag är inte någon nörd. Jag tänkte att det är mycket roligare att titta på trav om man har en häst. Jag frågade mig, varför är det inte folk på banorna? Hur ska man göra för att locka dit dem? Kan vi få ägande, kollektivt ägande så kanske vi kan locka folk till banorna, berättade Gert Fylking i en tidigare intervju.

Även Gert Fylkings kollegor, Titti Schultz och Roger Nordin från RixMorronZoo, är med och engagerar sig i RIXallsvenskan. Varje vecka kommer de att rapportera hur det går för de olika hästarna i sitt radioprogram.

– RIXlallsvenskan är helt klart årets julklapp för oss som är nyfikna på trav och vill lära oss mer. Jag är delägare i Stall RIX FM Gästrikland och jag förväntar mig att Erik Lindegren hittar en kanonhäst som vinner hela RIXallsvenskan, säger Titti Schultz.

Travtränarna ska nu välja ut varsin häst som ska vara med och tävla i RIXallsvenskan som sätter igång den första mars.