Aftonbladet
Dagens namn: Magnus, Måns
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Adielsson fixade hög utdelning

Skrällde i två lopp

Erik Adielsson efter segern med Skottkommer. Erik Adielsson efter segern med Skottkommer. Foto: ALN

Erik Adielsson är i högform.

Kusken tog två V64-segrar och skrällde rejält med Skottkommer.

– När jag fick luckan så kände jag att jag skulle hinna dit, säger han.

Erik Adielsson hade en bra kväll och vann fyra lopp.   Erik Adielsson hade en bra kväll och vann fyra lopp. Foto: ALN

Bring Me Luck U.S. inledde kvällen med att återuppta sin segerrad i V64-1. Hästen hade elva raka, men ett tufft lopp i dödens senast gjorde att det blev en tredjeplats.

Den här gången stämde det perfekt och Bring Me Luck U.S. fick enkelt ledningen tidigt i loppet. River Village kom via tredje spår och placerade sig utvändigt om ledaren, men Bring Me Luck U.S. och kusken Stefan Persson hade läget under kontroll och stack undan den sista biten.

Erik Adielsson hade en bra kväll på Solvalla, redan innan V64-tävlingarna vann han de två första loppen.

I V64-3 var det dags igen då han körde 29-oddsaren Skottkommer till ledningen. Adielsson fick en lucka bara några meter före mål då Björn Goops häst Maraton Lavec tröttnade. Adielsson ryckte tussarna på sin häst och var först över mållinjen.

– Björns häst var kall och det trodde jag inte. När jag fick luckan så kände jag att jag skulle hinna dit, säger Erik Adielsson efter segern.

Skräll igen

I loppet efteråt stod han för ännu en skräll när han körde den amatörtränade hästen Cashmere till seger i tvååringsloppet. Det blev hårt i mål mellan fyra av hästarna, men efter att ha granskat målfotot gick segern till Adielsson.

– Det var jämt hela vägen, jag fick inte loss tussarna på henne så jag fick koncentrera mig på att få fart på hästen, säger Erik Adielsson.

Loppet Big Noon Pokalen kom att handla om Lilly Kronos och Lutfi Kolgjini. Hästen var det enda stoet i loppet och vann med god marginal. Segern belönades med 250 000 kronor.

Bara tolv system lyckades lösa omgången och värdet blev hela 412 050 kronor.