Aftonbladet
Dagens namn: Bartolomeus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Superstoet flyttas till Stig H Johansson

Kretsen kring Fama Currit efter en seger i regi Petri Puro. Nu flyttas stjärnan och ny tränare blir Stig H Johansson. Kretsen kring Fama Currit efter en seger i regi Petri Puro. Nu flyttas stjärnan och ny tränare blir Stig H Johansson. Foto: Kanal75

Stjärnstoet Fama Currit byter tränare.

Miljonärskan flyttas från Petri Puro till Stig H Johansson.

– Får man en förfrågan om att träna en häst av Fama Currits klass säger man inte nej, säger Stig H på sin hemsida.

Ägarna till Fama Currit, Team Twenty One Wins – Easy köpte hästen mycket billigt och har verkligen fått vara med om en saga med hästen.

Fama Currit har tränats av Petri Puro i Halmstad under hela sin mycket framgångsrika karriär. För honom har hon gjort 57 starter, tagit 28 segrar och travat ihop 7 019 844 kronor. I sulkyn har mestadels Peter Ingves fått förtroendet och han har flera gånger öst beröm över superstoet.

Som fyraåring var Fama Currit helt outstanding på travbanorna runt om i landet och vann nästan alla stora lopp. Hon vann Drottning Silvias Pokal, Stochampionatet, Stosprintern, Derbystoet och Breeders´ Crown. Året avslutades med en tredjeplats i Europaderbyt. Fyraårssäsongen blev en jättesuccé för Fama Currit som sprang 4 389 850 kronor det året.

”Överens med ägarna”

Ny byter alltså Fama Currit regi och kommer att tränas av demontränaren Stig H Johansson.

– Jag har haft som princip att aldrig ta några nyförvärv för givna innan de står i stallet. Planer kan ändras in i det sista. Men i fallet Fama Currit är jag överens med ägarna och transporten är beställd, så jag vågar lita på att det stämmer, säger Stig H på sin hemsida och fortsätter:

– Hon har ju haft en fantastisk karriär och det ska naturligtvis bli intressant att prova henne. Ägarna ville testa ett miljöbyte och får man en förfrågan om att träna en häst av Fama Currits klass säger man inte nej.

Hästens nya skötare blir Linda Walltin som också har Digger Crown och Lord Capar som sina passhästar.