Aftonbladet
Dagens namn: Bernhard, Bernt
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

De vann mest 2008

Här är de tio största vinsterna

Foto: Maria Östlin

2008 bjöd på 132 nya miljonärer på V75.

Vi har listan på de tio största miljonvinsterna på trav i år.

– Jag kan konstatera att V75 fortsätter att leverera miljonvinnare, säger Hasse Svennehed på ATG.

2007 var ett riktigt succéår när det gäller miljonvinster och V75, hela 176 personer blev miljonärer på V75. Men även 2008 bjöd på flera storvinster på trav.

– I år har vi 132 stycken miljonvinster, det är något färre än i fjol. Men det var extremt mycket i fjol och det här är en normal siffra, säger Hasse Svennehed.

En av miljonvinsterna som Hasse Svennehed minns lite extra var då Kronetorps Tobak i Malmö plockade hem över 21 miljoner kronor i maj.

– Jag pratar ju med de flesta och många vill vara anonyma. Men jag ringde det här ombudet och han satt kvar efter stängning och gjorde fakturor, berättar han.

Det visade sig att ett kompisgäng i 30-årsåldern hade lämnat in den vinnande kupongen. Tillsammans hade de satsat strax under 1 000 kronor och de vann hela 21 miljoner. Kompisarna arbetade i restaurangbranschen och efter vinsten kunde de ta en ordentlig semester.

– Männen satsade 100 kronor var – och vann 2,1 miljoner kronor. Det är en sådan sak som händer en gång i livet, berättade Farzad Binaie i butiken efter storvinsten.